Prof. Dr. Göktaş İle Bir Dönem Daha…
Birçok üniversitede olduğu gibi Fırat Üniversitesi'nde de rektörlük atama süreci başladı.
YÖK, rektör olma şartlarını taşıyan akademisyenlerin müracaatlarını almaya başladı. Fırat Üniversitesi rektörlüğü için mevcut rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yeniden müracaatta bulundu.
Prof. Dr. Göktaş ile birlikte çok sayıda akademisyenin başvuru yapması beklenen rektörlük süreci, Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ismi atamasıyla son bulacak.
Gerek bizlerin gözlemleri gerekse üniversite camiasının ifadelerine göre Prof. Dr. Göktaş’ın yeniden bu göreve atanması yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.
Göreve geldiği günden beri Fırat’ı hem akademik başarı hem de tesisleşme yönünden ülke ve dünya gündemine taşıyan ve bilimsel başarı geleneğini başlatan Prof. Dr. Göktaş’ın bir dönem daha bu görevde kalması şehrimiz ve eğitim adına önemli bir kazanım olacaktır.
Geçmişte durağan ve statükocu bir yapıya bürünen, uluslararası başarı şöyle dursun ülkemiz üniversiteleri arasındaki derecelendirme listesinde yer alamayan Fırat Üniversitesi’ni saygın ve adından söz ettiren bir eğitim kurumu haline getirip Araştırma Üniversitesi haline getiren, Harput Yerleşkesinde yeni bir eğitim kampüsü yanında 800 yataklı yeni bir hastane yapılması konusunda adım atarak ödeneklerini çıkartan, Diş Hastanesinin kurulmasını sağlayan, birçok yeni tesisi Üniversiteye kazandıran Göktaş, ilimizin turizm zenginliklerini tanıtma adına da öğrencilere yönelik kültür turlarıyla da birçok ilklere imza attı.
Her rektör seçimlerinde olduğu gibi bugüne kadar şehre zerre faydası olmadığı gibi şehrin imkânlarından sonsuz istifade eden bazı mahfillerin, “rektör Elazığlı olsun” türünden tempo tutup aynı nakaratı dillendirmelerine bugünlerde de şahit olacağız.
Oysa Rektör Prof. Dr. Göktaş, liseden sonraki tüm eğitimlerini Fırat Üniversitesinde okuyan ve akademik unvanlarını bu üniversitede alan, rektörlük görevinde de bugüne kadar rektörlük yapan tüm Elazığlı isimlerden daha çok hizmet eden, aile boyu ve siyasi referanslı kadrolaşmaya izin vermeyip liyakat, başarı ve bilimsel yayınları esas alan bir yönetim anlayışını hakim kıldı ve bu noktada Üniversiteyi kurumsal bir yapıya kavuşturdu.
Fırat Üniversitesinin son dört yılda başladığı başarı hikâyesinin devamı ve daha da ötelere taşınması için Prof. Dr. Göktaş’ın yeniden rektör olarak atanması şehrimizin geleceği adına çok doğru bir adım olacaktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da tüm bu gelişmeleri dikkate alarak, geçmiş dört yılda ortaya çıkan başarı ve şeffaf yönetimi görerek, üniversiteyi ülke ve dünya sıralamasında önemli bir noktaya taşıyan Prof.Dr. Göktaş’ı değerlendirecektir.