Prof. Dr. Göktaş: 'Hastanemizin temel atımı için gün sayıyoruz'

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 2'nci kez rektör olarak atanmasının ardından ilk açıklamasını Hakimiyet Gazetesi'ne yaptı. Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ilk dönemdeki başarı grafiğinin devam ettireceklerini belirterek Fırat Üniversitesi'ni daha iyi yerlerde görmek için durmadan çalışacaklarını ve bu dönemde hedeflerinin hastane projesini tamamlamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Göktaş: 'Hastanemizin temel atımı için gün sayıyoruz'

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak, Fırat Üniversitesi’ne 2’inci kez rektör olarak atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyaret sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yeni dönemde de Fırat Üniversitesi için durmadan çalışmaya devam edeceklerini ve bu dönemde hastane projesini tamamlayarak Elazığ’ın hizmetine sunacaklarını açıkladı.

Prof. Dr. Göktaş: 'Hastanemizin temel atımı için gün sayıyoruz'

“BİNALARIMIZI YENİ DÖNEME HAZIRLADIK”

İlk dönemde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren ve yeni eğitim dönemi öncesi yapılan hazırlıkları aktaran Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş: “İlimizi, dolayısıyla üniversitemizi de olumsuz etkileyen 2 büyük deprem afeti yaşadık. 2020 yılında meydana gelen Elazığ depremi sonrası yaralarımızı sararken 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında binalarımızda ciddi sorunlar oluştu.   Mevcut durumumuzu YÖK’e ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na arz ettik. Başta Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve YÖK olmak üzere ilgili bütün kurumlar üniversitemizin sorunlarıyla yakından ilgilendiler. Bunun sonucunda gerekli bütçeler sağlandı. Şu anda Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında orta hasar alan Fen Fakültesi E ve F Bloğun güçlendirilmesi tamamlandı. Yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirildi. Bütün binalarımızda sıva çatlağı gibi az da olsa hasarlar meydana gelmişti. Bu onarımlarımızı da tamamladık. Binalarımızı yeni döneme hazır hale getirdik.” şeklinde konuştu.

“YENİ DERSLİKLER YAPIYORUZ”

Fırat Üniversitesinde yeni derslikler yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Göktaş: “Orta hasarlı olan Eski Çevre Mühendisliği Binası’na yıkım kararı verildi. Bu binanın yerine merkezi derslik olarak yeni bir amfi binası yapacağız. Şu anda projesi bitti, kontrol aşamasında. En geç ekim ayının başında ihalesini yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“800 YATAKLI HASTANE İHALESİNDE SONA YAKLAŞTIK”

800 yataklı yeni hastane binası yapım işinin yatırım programına dahil olduğunu ifade eden Prof. Dr. Göktaş, “Hastane projesinin titizlikle proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Şu anda hastane projesinde de sona yaklaşıldı. İnşallah 2024 yılı içerisinde TOKİ marifetiyle yapım ihalesinin yapılmasını ve inşaatına başlanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Göktaş: 'Hastanemizin temel atımı için gün sayıyoruz'

“DİŞ HASTANESİ VE DİŞ FAKÜLTESİ İNŞAATIMIZ DEVAM EDİYOR”

Diş hastanesi ve fakültesi inşaatının devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Göktaş, “2024 yılı içerisinde inşaatında sona yaklaşmayı, 2025 yılı başında da gerekli makine-teçhizatın alınması ile vatandaşlarımıza son teknoloji cihazlarla hizmet verilmesini sağlamayı planlıyoruz. Bu süreçteki desteklerinden ötürü başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, YÖK Başkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’mıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“SIRALAMALARDA DAHA İYİ YERLERDE YER ALMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Prof. Dr. Fahrettin Göktaş: “İlk 4 yılda akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin ve idari personelimizin yüksek gayretiyle şehrimizdeki ve ülkemizdeki paydaşlarımızın katkıları ile önemli başarılar elde ettik. Şu anda YÖK tarafından onaylı 23 tane araştırma üniversitesi var. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde Araştırma Üniversitesi olma başarısını gösteren 2 devlet üniversitesinden biriyiz. Büyükşehirde olmayan bu başarıya sahip tek üniversiteyiz. Bu başarımızı son 4 yıldır devam ettiriyoruz. Önümüzdeki 4 yılda da yapacağımız çalışmalarla bu başarımızı sürdürülebilir hale getirmeyi, sadece ülkemizde değil Devletimizin koymuş olduğu hedeflere uygun şekilde dünya sıralamalarında da daha iyi yerlerde yer almayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI ARENADA DAHA İYİ NOKTALARA GELMEK İÇİN DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu dönem en büyük hedeflerinin hastane projesini tamamlamak olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Nitelikli insan gücümüz Stanford Üniversitesi tarafından her yıl açıklanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan akademisyenlerimizin sayısıyla kendini ispatlamakta. Her yıl Türkiye’den en fazla akademisyene sahip ilk 5 üniversite içerisinde yer alıyoruz. Fiziki altyapımızı depremlere rağmen her geçen yıl iyileştiriyoruz. Makine-teçhizat ile ilgili verdiğimiz destekler her geçen yıl artmakta. Alınacak tedbirler ve verilecek desteklerle önümüzdeki 4 yılda da şehrimizin ve bölgemizin gelişmesine önemli katkıları bulunan Fırat Üniversitemizi hem ulusal hem de uluslararası arenada daha iyi yerlerde görmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu süreçte en büyük hedeflerimizden birisi yeni hastane binamızı tamamlayarak şehrimizin hizmetine sunmak olacaktır.” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.