Prof. Dr. Fahrettin Göktaş: 'Elazığ'da yurt ve barınma konusunda sıkıntımız yok'
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Kanal 23, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları ortak canlı yayınının konuğu olarak öğrenci adaylarını Fırat Üniversitesi'ni tercih etmeye davet etti.
Üniversite tercihleri döneminde ulusal ve yerel medyada sıklıkla Fırat Üniversitesi’ni anlatan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, öğrencilerin Elazığ’ı ve Fırat Üniversitesi’ni tercih etmesi için yoğun gayret sarf ediyor.
Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Kanal 23, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarının ortak canlı yayınında Elif Doğan ve Canan Gedik Ay’ın sorularını yanıtlayarak Fırat Üniversitesi’nin farkındalıklarını anlattı.
PROF. DR. GÖKTAŞ: TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİSİ
Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Akademik yapılanmasını neredeyse yüzde 100 oranında, fiziki yapısını yüzde 80 oranında tamamlamış. Üniversite köklü olunca üniversitedeki fakülte sayısı, bölümlerin sayısı da o oranda artıyor. Şu an açık aktif olan 16 fakültemiz var. Üniversitemizde hali hazırda 437 tane profesör var. Bunu komşu illerimizdeki birçok üniversiteyle karşılaştıracak olursanız bazı üniversitelerdeki profesör sayısı 100’ü bile bulmamış olabilir. Türkiye’nin bize göre daha eski üniversitelerinde doktora yapmış, eğitim hayatını sürdürmüş birçok akademisyeni de biz barındırıyoruz. Fırat Üniversitesi Türkiye’deki birçok kuruma akademisyen yetiştiriyor. Biz kendi üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yaptığımız için akademisyen yetiştirme oranımız çok yüksek. Hangi üniversiteye giderseniz gidin oradaki hocaların çoğu Fırat Üniversite’mizde akademik hayatını tamamlamıştır. Akademik anlamda herhangi bir eksikliğimiz yok” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. GÖKTAŞ: YEŞİL KAMPÜSÜ OLAN BİR ÜNİVERSİTEMİZ VAR
Fırat Üniversitesi’nin kampüs imkânlarına değinen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Önümüzdeki sene planladığımız programlarımız açılırsa bu manada ilimizin fiziksel olarak alt yapısı, üniversitemizin mevcut olanaklarıyla Elazığ öğrenci şehri hürriyetini kazanmış olacak. Bina konusunda herhangi bir eksikliğimiz yok. Elazığ’ımızın içinde olan bir üniversite olduğuna göre Elazığ’da yaşayan gençlerimiz üniversitemize dinlenmek amacıyla da gedikleri için nasıl bir kampüse sahip olduğumuzu vatandaşlarımız, hemşerilerimiz biliyor. En yeşil kampüsü olan bir üniversitemiz var. Şehrimiz zaten kadirşinas bir şehir. Öğrencilerimiz ulaşım açısından da bir sıkıntı yaşamıyor. Türkiye’miz son yıllarda gerçekten ulaşım açısından Avrupa ülkeleriyle kıyaslanacak bir seviyeye ulaştı. Türkiye’nin neresinden gelirlerse gelsinler çok konforlu yollarla Elazığ’a ulaşılabilir. Kampüse ulaşım açısından belediyemiz her türlü hizmeti sunuyor. Malatya Yolu’nda kampüsümüz var. Oraya bile yarım saatte bir belediye otobüsleri sefer yapıyor” dedi.
PROF. DR. GÖKTAŞ: ŞEHRİMİZDE YURT SIKINTIMIZ YOK
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Bizim bu sene üniversitemizi yaklaşık 5 bin 500 öğrenci tercih edeceğine göre yaklaşık 2 bin 500 civarında yurt ihtiyacı olduğunu düşünürsek şu anda şehrimizde 12 bin kapasiteli yurt mevcut. Bu sene de bildiğim kadarıyla yine özel yurtlar yapıldı. Bu anlamda şehrimizde bir yurt ihtiyacımız yok. Öğrencilerimiz ev kiralama yolunu da tercih ediyorlar. İlimizde kentsel dönüşüm kapsamında konut yapıldığı için bu konutların büyük bir kısmı da öğrencilerimize de hitap eden konutlar. Yurt ve barınma alanı konusunda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.