Prof. Dr. Fahrettin Göktaş 'Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi'ni Ziyaret Etti

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, 'Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi'ni ziyaret ederek, ofisin faaliyetleri ve yazılım geliştirme metodolojisi hakkında bilgiler aldı.

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş 'Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi'ni Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan AKPINAR ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Murat KARABATAK da katıldı.

Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa ULAŞ, Türkiye’de kurulmuş olan ilk Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofislerinden biri olduklarını belirterek, dijital anlamda üniversitenin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri ve dijital dönüşüm yol haritası hakkında çeşitli bilgiler verdi. 

5 aylık kısa bir sürede kamu kaynakları kullanılmadan çeşitli yazılımlar hazırladıklarını söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Mustafa ULAŞ, üretilen bu yazılımlar ile Fırat Üniversitesi’nin “Bir Milyon TL”nin üzerinde katma değere sahip olduğunu, bu yazılımların tamamının kaynak kodları ve tüm ticari lisanslarının Fırat Üniversitesi’ne ait olduğunu belirtti. 

Fırat Üniversitesinde ülkemizin dijital dönüşüm hamlesine özellikle yazılım üretme çerçevesinde katkı sağlayan bir yapının kurgulanmış olduğunu belirten ULAŞ, “Amacımız Türkiye’nin kendi yazılımlarını üretebilen ilk iki üniversitesinden biri olan Fırat Üniversitesi’nin tekrar sürdürülebilir, kurumsal ve ahlaklı bir yazılım üretme metodolojisini hayata geçirmesini sağlamaktır.” dedi.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ise başarılı çalışmalarından dolayı Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi’nin tüm ekibini tebrik ederek, başarılar diledi.

İŞTE 5 AYDA GERÇEKLEŞTİRİLEN YAZILIMLAR
Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi’nde 5 aylık kısa bir sürede kamu kaynakları kullanılmadan gerçekleştirilen yazılımlar; 
-    Fırat CMS (www.firat.edu.tr) (Devrede), 
-    Fırat Uluslararası Öğrenci Online Başvuru Sistemi (fint.firat.edu.tr) (Devrede),
-    Kalite Yönetim Yazılımı (bidr.firat.edu.tr) (Devrede) ,
-    Online Eğitim Platformu (debsis.firat.edu.tr) (Devrede),
-    Canlı Ders Sistemi (canliders.firat.edu.tr) (Devrede),
-    Alt Birim Web Sayfalar (Beta Sürüm),
-    Öğretim Üyeleri Atanma Yönetim Yazılımı (Beta Sürüm)
-    Akademik Takvim Yönetim Sistemi (Beta Sürüm)
-    Video Konferans Sistemi (Beta Sürüm)
-    Enstitülerin Dijitalleştirilmesi Yazılımı (Beta Sürüm)
-    Canlı Destek (Beta Sürüm)