Prof. Dr. Erol Keleş: 'Konunun Takipçisi Olacağım'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, basın sitesi taleplerini bir kez daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a ilettiklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Erol Keleş: 'Konunun Takipçisi Olacağım'

Başkan Gürtük Prof. Dr. Erol Keleş’in Basın Mensupları için TOKİ talebini desteklediğini ve konunun takipçisi olacağını belirttiğini söyledi.

PROF. DR. EROL KELEŞ’TEN TAKİP SÖZÜ

 Gürtürk “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a talebimizi ilettik, ancak net bir cevap alamadık. Herhangi bir tarih de verilmedi söz de verilmedi. Biz de beklenti içinde olduğumuzu ifade ettik aynı zamanda bir önerimiz de oldu: Bütün basın mensupları dahil edilmese de bizim yaklaşık 60-70 tane asgari ücretle çalışan ve geçinmekte zorluk yaşayan çalışanımız var. Eğer bunu toplu olarak değil de en kötü ihtimalle hak sahibi gibi nitelendirebilirsiniz dedim. Makul buldu bu fikri, olabilir dedi. Daha sonra milletvekilimiz Prof. Dr. Erol Keleş ile yazışmamızda bana “konudan haberim var ben de takip edeceğim” dedi. Bizde cemiyet olarak bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Erol Keleş: 'Konunun Takipçisi Olacağım'

GÜRTÜRK: “BASIN SİTESİ TALEBİMİZİ BİR KEZ DAHA İLETTİK KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtük, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la yüz yüze görüşerek basın emekçilerinin kendilerinden basın sitesi müjdesi beklediğini ilettiğini söyledi. Başkan Gürtürk gazetemize yaptığı özel açıklamada “Dün toplantı sonrası Valilik’te Bakan Bey ile yüz yüze görüştüm. Kendisine 2020 depreminde Elazığ’da koordinasyon toplantısından sonra saha gezilmesinde geçmiş dönem başkanımız Semih Erdem’in kendisine sunmuş olduğu basın sitesi ve TOKİ’yi anlattım, kendisi de konuyu hatırladığını söyledi.  Biz de o zamandan beri bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığını ve bir ilerleme kaydedilmediğini anlattık. Bu talebin Elâzığ basını tarafından beklendiğini, hatta bir müjde duymak istediğimizi belirttik. Kendisine gerekli dosyayı takdim ettik. Geçmişteki haberleri dosyaya ekledik. Kendisinin basın aracılığıyla yaptığı beyanları da küpür şeklinde dosyaladık. Bize cevabı şöyle oldu: “2023’te Kahramanmaraş Depremleri büyük bir yıkıma sebep oldu. Ama tabi ki bu konuyu yapılandırma planı içine alacağız inşallah” dedi.