Polat: 'Evcil Hayvanlar Ruhunuza İyi Gelir'

Başak MERAL GÜNDÜZ/1976'dan bugüne kadar sevimli dostlarımız için Oğuz Akvaryum PetShop Elazığ'da işini severek yapan sayılı ve başarılı iş yerlerinden biri. Oğuz Akvaryum Petshop Yetkilisi Özkan Polat,Oğuz Akvaryumun ilk kurulduğu yıllardan günümüze kadar olan sürecini değerlendirdi.

Polat: 'Evcil Hayvanlar Ruhunuza İyi Gelir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özkan POLAT,”İlk olarak Oğuz Akvaryum 1976 yılında Celal Aksan tarafından Büyük Çarşıda kuruldu.1978-1980 yıllarında Seçkin Arslan tarafından devralındı.20 yıllık yoğun çalışmalar sonucunda Oğuz Akvaryum ‘Yem Fabrikasını’kurdu. Marka Tescilli Poli Kuş Yemleri adı altında Yem  Fabrikasın’dan tüm Türkiye’ye dağıtıma başlandı.Daha sonraki süreçte Oğuz Akvaryum Gazi Caddesinde,Şehit Yüzbaşı Tahir Caddesinde yerini aldı.Şu anda ise Arslan Arslan ve Özkan Polat tarafından işletilmekte.Geçmiş dönemlerde insanların tercihi daha çok akvaryum,kuş ve kanarya türleri olmuş.1998 yılından sonra kanarya ve kuş türlerinin yerini kedi,köpek almaya başladı.Şu anda ise her evde kedi,köpek,sürüngen canlılar,balıklar bulunmakta.Renk pigmentleri değiştiği için özellikle  ‘Beyaz Albino‘Lop Tavşanı’’Hollanda Tavşanı’çok ilgi görmekte”dedi.

EVCİL HAYVANLAR RUHUNUZA İYİ GELİR
Özkan Polat,”Uzun ve yorucu bir iş günü,yoğun trafikte geçen saatler ve sizi strese sokan birçok benzer olayın ardından evinize sizi kapıda kuyruğunu sallayarak karşılayan köpeğinizin nasıl büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belki fark etmişsinizdir.Gerçekten,ev hayvanı besleyen yalnız insanlar kendilerini daha iyi hissediyor. Zira evdeki bir canlının bakımı ve beslenmesi, sahibini yükümlülük altına sokar. Böylece ev hayvanı kişinin yaşamına yeni bir boyut, anlam ve önem kazandırmış olur. Kendi iç sorunlarına gömülmek yerine kişi ruhsal enerjisini dışarı çevirir ve evde beslediği hayvan, onun için rahatlatıcı bir odak noktası haline gelir.

Ev hayvanı deyince aklımıza hep köpek ya da kedi gelir. Ama bu bir zorunluluk değil. Akvaryumdaki bir balığı izlemek bile kas gerginliğini azaltıyor ve kalp atışlarını yavaşlatıyor. Kuşlar da yalnız yaşayanlar için sadık, sevecen ve iyi birer can yoldaşı. Sözgelimi evde yalnız yaşayan yaşı ilerlemiş kişiler ‘boş yuva sendromu’ndan kurtulmak için papağan besleyebilir. Papağan gibi insanları taklit edebilen bir hayvanla kurulan iletişim hem eğlendirici olacak, hem de zihinsel faaliyeti aktif halde tutacaktır. 

Evcil hayvan beslemek ayrıca, sorumluluk sahibi bir birey olmanızı sağlar. Sabah akşam mama vermek ve gezmeye çıkarmak, sularını değiştirmek, oyun oynamak, kedi ve köpekleri dönem dönem yıkamak, muhabbet kuşlarına, papağanlara ve köpeklere eğitim vermek gibi görevler siz farkında olmadan hayatınızı şekillendirir ve sorumluluğunuzu artırır.

Hayvanlarla oyun oynamak, akvaryumdaki balığınızı izlemek, kuşunuzun ötüşlerini işitmek vücudunuzun mutluluk hormonları salgılamasını sağlar. Bu sayede kendinizi daha az stresli, daha çok mutlu hissedersiniz. Bu da tansiyonunuzu düzenleyerek kalp krizi riskini düşürür”dedi.
 

Polat: 'Evcil Hayvanlar Ruhunuza İyi Gelir'
Polat: 'Evcil Hayvanlar Ruhunuza İyi Gelir'
Polat: 'Evcil Hayvanlar Ruhunuza İyi Gelir'
Polat: 'Evcil Hayvanlar Ruhunuza İyi Gelir'
Polat: 'Evcil Hayvanlar Ruhunuza İyi Gelir'