Plan Bütçe Komisyonu'nda Elazığ Gündemi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nin son 13 yılda Büyük ve Gelişen Türkiye için yaptığı yatırım ve hizmetlerin 123 milyar TL'yi bulduğunu söyleyen Açıkkapı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nin son 13 yılda Büyük ve Gelişen Türkiye için yaptığı yatırım ve hizmetlerin 123 milyar TL’yi bulduğunu söyleyen Açıkkapı yaptığı açıklamada: “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız son on üç yılda 3.107 tesisi hayata geçirerek aziz Milletimiz’in hizmetine sunmuştur. Bu tesislerden 320 tanesi baraj olup, yine bu dönemlerde 23 Milyon Dekar arazi suya kavuşmuştur. Bakanlığımızın 1000 günde 1000 gölet projesi yani diğer adıyla GÖL-SU projesi hayat geçmiş ve bin günde 1001 gölet inşaa edilerek önemli bir başarıya imza atılmıştır. Bu başarıyı daha net görebilmek için 1954-2011 yılları arasında yani 57 yılda 461 gölet inşa edilmişken 2012-2014 yılları arasında 1001 gölet inşa edilmiş olmasına yakından bakmak lazım. Yine Elektrik Üretimi alanında 2003 yılında 26 Milyar KWS olan enerji üretiminin 91 Milyar KWS’te çıkması, Dünya’da ilk ve tek olma özelliği taşıyan Askıda Borulu Deniz Geçiş Sistemi’yle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne su temin projesinin tamamlanması da ayrı bir başarıdır ve Ak kadrolar için gurur kaynağıdır” dedi.
Konuşmasında Elazığ’ı gündeme taşıdığını ifade eden Açıkkapı, “Hemşerilerimizin bizlere duyduğu güven ve gösterdikleri teveccühle Elazığ Yeni Türkiye’nin yükselen değeri olacak Allah’ın izniyle” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ak Parti Hükümetleri döneminde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığı büyük yatırımlardan Allah’a çok şükür Elazığ’da ciddi anlamda yararlandı ve yararlanmaya devam edecek. Bakanlığımızın katkılarıyla Seyrantepe, Beyhan 1 ve Pembelik barajları kullanıma alındı, işletme safhasındaki sulama tesislerimizden Kepektaş Göleti ve Sulaması, Dedeyolu Göleti ve Sulaması, Kovancılar Kapıaçmaz Göleti ve sulamasıyla 8.110 dekar arazi sulamaya açıldı. Bunların yanında Sayın Bakan’a özelikkle Elazığ’daki Hamzabey Barajı, Kuzova Pompaj Sulaması, Kanatlı Barajı ve Sulama Tesisleri, Uluova Sulaması, Karakoçan Sarıcan Göleti Sulaması, Elazığ-Maden Behramaz Havzası, Elazığ-Palu Sipini Mikrohavzası, Elazığ-Palu Büyükdere Mikrohavzası içerisinde yer alan sulama tesislerinin yapımı ve bitirilmesi için de desteklerinin büyük önem arz ettiğini vurguladım” dedi.