Piyasalardaki Durgunluğa Ramazan Ayının Bereketi Son Verdi

Tamer ÖREN - Ramazan ayının gelmesi çarşı pazarda hareketliliğe yansırken uzun süredir durgun olan piyasaların canlanması esnafın yüzünü güldürdü.

Piyasalardaki Durgunluğa Ramazan Ayının  Bereketi Son Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim sürecine girilmesi, döviz fiyatlarının sürekli artış göstermesi vatandaşları alışveriş yapmak yerine parasını yastık altında tutması nedeniyle  piyasalardaki durgunluğa mübarek ramazan ayının bereketi son verdi. Çarşı, pazardaki yaşanan yoğunluk  eski günlerine geri götürürken piyasalardaki bu canlanma esnafın yüzünü güldürmeye yetti. 

Uzun süredir iş yapamadıklarını belirten esnaf İsmail ALBAY “ Uzun süredir  iş yapamıyoruz.  İnsanlar alışveriş yapmak yerine  döviz ve altın alımına yöneliyor. Ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle  dövizi olanda   bozdurmuyor. Ramazan ayı geldi. İşlerimizde birazcık kıpırdama var. Bu hareketlilik  kısa süreli mi yoksa devamlı olacak ilerleyen günlerde göreceğiz” diye konuştu.

Ramazan alışverişleri için esnaf olarak hazır olduklarını dile getiren   esnaf Samet AYDIN “ İnsanlarımızda alım gücü kalmamış. Uzun süredir iş yapmakta zorlanıyoruz. Ramazan ayının gelmesiyle piyasalar üzerindeki bu ölü toprağının kalkacağını umut ediyoruz. Kısmen de olsa hareketlilik başladı. Bu hareketlilik esnafa derin bir nefes aldıracaktır” dedi.

Her şey para değil

Ülke olarak çok zor süreçten geçtiklerini dile getirerek iş yapamamalarına  farklı bir boyuttan bakan esnaf Kahraman DOĞANGÜN ise “ Elhamdülillah her şey güzel, durgunluk var bu kadar da olacak. Sınırlarımızdaki gelişmeler, PKK, FETÖ, DEAŞ  içeride ve dışarıda  her taraftan kuşatılmış bir haldeyiz. Ülke bu durumdayken iş yapamıyoruz diye ağlamak bize yakışmaz.  Vatandaşın ağzında  sürekli ‘ mazot pahalı oldu, iş yapamıyoruz, ev fiyatları uçtu’ bunlar zamanla zamanla düzelir. Para her şey değil. Öncelikle ülkemizin selamete çıkması için dua etmeliyiz. Kaybedilen paralar yeniden kazanılır” diye ifade etti.