PERİLER HAKEM KURBANI!

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ İl Özel İdarespor, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 33

PERİLER HAKEM KURBANI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ İl Özel İdarespor, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 33. Haftası’nda İstanbulgücü ile deplasmanda karşılaştı. Cumartesi günü saat 13.00’te Caferağa Spor Salonu’nda oynanan ve Murat Genç – Ahmet Murat Arıkanlı hakem ikilisinin görev yaptığı maça etkili başlayan ev sahibi takım ilk periyodu 19-12 üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğü elinden bırakmayan İstanbul ekibi, soyunma odasına 34-26 önde girdi.

BURCU 5 FAULLE OYUN DIŞI KALDI
Mücadelenin 3. Periyodu ile başlayan skandal hakem hataları ile birlikte Elazığ İl Özel İdarespor üstünlüğü bir türlü eline alamadı. Başa baş geçen 3. periyot İstanbulgücü’nün 44-37 üstünlüğü ile sona erdi. Elazığ İl Özel İdarespor aleyhine bariz hatalar yapılan son periyotta da temsilcimiz skoru çevirmeyi başaramayınca salondan 58-53’lük mağlubiyetle ayrıldı. Perilerde, takımın etkili silahlarından Esen Burcu Özdemir, 5 faulle kenarda kaldı. Sheron Houston’un 20 sayı, 20 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmazken, Bahar Kocaoğlu müsabakayı 16 sayıyla tamamladı. Ev sahibinde ise en skorer isim 16 sayıyla İlayda Tokmak oldu.
53 puanla 8. Basamakta kalan Elazığ İl Özel İdarespor, 34. Haftada Çarşamba günü deplasmanda Çankaya Üniversitesi ile karşılaşacak.

BASKET MERKEZİ’NDEN ‘LOBİ’ UYARISI
Türk basketbolunun saygın web sitesi www.basketmerkezi.com Elazığ İl Özel İdarespor’un mağlubiyetini şu satırlarla duyurdu;
“TKBL’de otuz üçüncü haftada Elazığ İl Özel İdare deplasmanda İstanbulgücü karşısında 58-53 ile kaybetti. Son bölümde Elazığ aleyhine yapılan hakem hataları maça damgasını vururken bu yenilgiye rağmen Elazığ ekibi play-off adına avantajlı konumunu sürdürdü. Elazığ’da son bölümde sıkça faullere maruz kalan ancak bu faullerin çalınmadığı Sharon Houston 20 sayı, 20 ribaund üretirken Bahar Kocaoğlu 16 sayı, 8 ribaund ile maçı tamamladı.
Not: Bazı takımların TBF nezdinde ciddi lobilerinin olduğunu söyleyebiliriz. TBF tarafsız bir kurum olmalıdır demeye gerek yok sanırım.”

33. HAFTANIN SONUÇLARI
TKBL 33. Hafta karşılaşmalarında şu sonuçlar alındı;
İstanbulgücü – Elazığ İl Özel İdare: 58-53
Bornova Beckerspor-Yalova VIP Gençlik: 74-56
Anadolu Üniversitesi-Edirne Bld. Edirnespor: 48-61
OGM Orman Gençlik-Mersin Üniversitesi: 81-67
Orduspor-Urla Belediyesi: 83-89
TED Ankara Kolejliler-Kırçiçeği Bodrum Basketbol: 67-73
İzmit Belediyespor-Nevşehir HBVÜ: 102-54
Kurtuluşspor-Çankaya Üniversitesi: 45-73
Ferko Ilgaz Hotel KBSK-Edremit Bld. Gürespor: 59-79
Mersin BŞB Gelişim-55 Gençlik: ?-?