Perde Açıldı

Eskiden beri bütçe görüşmeleri hem tartışmalara hem de kavgalara sahne olmuştur.

Perde Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eskiden beri bütçe görüşmeleri hem tartışmalara  hem de kavgalara sahne olmuştur.

Geçmiş yıllarda yapılan ve hala sosyal medya mecralarında sık sık karşımıza çıkan en güzel ve hem siyaset hem de nezaket dersi verilen  görüntüler, merhum Erbakan’a ait enfes konuşmalardır.

Erbakan hoca çıktı mı kürsüye, Demirel’den başlar Ecevit’ten çıkardı. Ancak bu konuşmaların eleştiri dozu çok fazla, tahrip gücü çok  yüksek olmasına rağmen, saygı, nezaket ve ahlaki tarafı da zirvedeydi.

Erbakan hoca lafı öyle gediğine koyardı ki Demirel bile kendine gelen bu ağır eleştirilere rağmen  gülmek zorunda kalırdı.

2022 bütçe görüşmeleri de dün itibarıyla komisyonlardan geçip TBMM’ye geldi. İlk gün hararetli konuşmalar çok beklenmiyordu ama CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  Mersin Mitinginde aldığı coşkuyla kendini kürsüde buldu ve sözün şehvetine kapılarak yapmaması gereken bir el hareketini yaptı.

Tabi ilk günkü görüşmeler, bütçe düzleminden kayarak el hareketi düzlemine evrilince karşılıklı açıklamalar da peş peşe  geldi.
CHP kanadı, olayı “Vatandaşın üzerine binen yükü anlatmak amacıyla başvurulmuş beden dili” diye açıklamaya çalışırken Ak Parti cenahından ise edepsizlik terbiyesizlik ithamları havada uçtu.

Tabi bu karşılıklı itham ve paylaşım trafiğine ilimiz milletvekilleri de katıldı.

İlk paylaşım,  Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’tan geldi.

 Kılıçdaroğlu’nun yaptığı el hareketini; "İnsan bir defa kendisini kaybetmeye görsün. Her gün bir perdesi yırtılır. En son edep perdesi yırtılır. O da yırtılınca geriye bir şey kalmaz. Terbiyesiz." diyerek sosyal medya hesabından eleştiride bulundu.

Bu paylaşım karşısında tepkisiz kalmayan  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bulut’un paylaşımında geçen  “perde” kelimesine nazire yaparak karşılık verdi.

Gürsel Erol; “Ar perdesi olan memleketindeki hazine arazileriyle değil; deprem mağduru hemşehrilerinin sorunlarıyla ilgilenir Metin Bulut, Haddini bil!" diyerek perdeyi yeniden açtı.

Tabi bu sözler karşısında Ak Parti Milletvekili Metin Bulut sessiz kalmadı ve yeni bir paylaşım daha yaptı.

İşte o paylaşım: “Gürsel Erol, her zamanki gibi topu taca atıyorsun. Bizim Elazığ’a hizmetimiz, senin de Tunceli’ye hizmetin belli, hizmetlerimizi sayacak olursak sana sadece dinlemek düşer. O edep de, seviye de bir müfteri olan sen de yok. Sen git derdini izin aldığın Kandil’e anlat.”
Bulut’un bu paylaşımına cevap gecikmedi. CHP Milletvekili Gürsel Erol anında karşılık verdi ve bakın neler söyledi:

“Gel Tv’de buluşalım @metinbulut23 
Ben PKK terörüne karşı neler yaptığımı, sen de FETÖ sürecini anlat.
Elbette ikimizin de bu konulara dair konuşacakları vardır.
Halkımız izlesin; kimin seviyesiz, kimin yalancı olduğunu görsün.
Korkma!

Bu gerçeklerle eninde sonunda karşılaşacaksın.”

Erol’un “Kozumuzu televizyonda paylaşalım” restine Metin Bullut’tan cevap gecikmedi:

Bulut; “Hala iftira atıyorsun hazine arazisi dedin şimdi FETÖ’ye geçtin, genel başkanın gibisin, “bir yalan söyle gerçek ortaya çıkmadan daha büyük bir yalan söyle.” Stratejiniz bu. Senin gibi yalancı bir müfteriden korkulmaz sen kimsin ki senden korkayım?”

Metin Bulut’un son paylaşımı da gösteriyor ki bu perde burada kapanmaz. Zira Bulut’un son paylaşımında Gürsel Erol hakkında dile getirdiği konular kadar, Gürsel Erol’un paylaşımında dile getirdiği ve Bulut’un topu taca atmak şeklinde değerlendirdiği hazine arazileriyle ilgilenme konusu yeni ve belki de bir dizi paylaşımlar ancak gün yüzüne çıkacak kadar ciddi konular.

Anlaşılan şu ki “perde” tartışmasında perde, kolay kolay kapanmayacak. Karşılıklı itham ve iddialarla her gün yeniden “perde” sesiyle oyun başlayacak. 

Oyunun sonu nasıl biter, Türk filmi gibi herkes mutlu mu olur ya da iyi adam kazanır kötü adam kaybeder mi bilemiyoruz. Tabi son zamanların sinema tekniği ile yönetmen izleyiciyi etkilemek için sürpriz de yapabilir. İzliyoruz…