Paylaşım Avcıları

Şahsi konumları, statüsü, insanlığa katkısı ya da toplumda karşılığı olmadığı halde bu eksikliklerini sosyal medya paylaşımları ile kapatmaya çalışan ezik tipleri ve menfaatçileri bizler gibi sizler de görüyor ve izliyoruz.

Paylaşım Avcıları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu tiplerin en önemli özelliği, işbaşında olan ve yetkili olan kişilerin etrafında pervane olmak, ona yakın durmak, sosyal medya paylaşımlarını havada kapıp kendileri de paylaşmak ve bunu yaparken tüm vıcıklıklarıyla karakter yoksunluğunu ifşa ve teşhir etmek.

Çok maharetleri yoktur ama yağdanlık olma konusunda oldukça mahirdirler. Çıkar elde edecekleri kişileri hedeflerine koyar ve ona dönük çalışmalar yaparlar.

Övmede, yüceltmede ve uçurmada, olayın muhataplarının bile yüzünü kızartacak ve mahcup ettirecek bir düzeysizlik ve seviyesizlikte tavan yaparlar.

Dün, çıkarları için kendisine kul köle olanlar, o şahsın görevden uzaklaşması halinde, eski kral öldü yaşasın yeni kral mantığıyla yeni aktörün yancısı, figüranı ve ayakçısı olmakta yarışırlar.

İşin ilginç tarafı ise bu tip profesyonel yağcı ve  yalakaların bu zokasını, birkaç istisna hariç birçok isim ve yetkili yutar ve geçmişin bu bukalemunluğunu akıllarına bile getirmezler.  Yine bazı ferasetli yönetici ve siyasilerin aksine birçoğu kendilerini öne çıkaran bu paylaşım avcılarının toplumda bir karşılığı olma oltasına düşerek önemli payeler vermekten geri durmazlar. Ve yine bu yeniler, dönem değiştiğinde bu sosyal medya avcılarının yenisine yaranmak için kendisini yerin dibine sokacağını bilmezler.

Bilmeyenler bilmez ama bilenlere ve bu zokayı yutmayıp dik ve omurgalı duran yöneticilerimize ve siyasilerimize selam olsun…