Paşa Demirbağ Mezarı Başında Anıldı

Harput Musikisi'nin usta sesi Paşa Demirbağ, ölümünün 5. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Paşa Demirbağ Mezarı Başında Anıldı

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Musiki Cemiyetlerinin ortaklaşa düzenlediği anma programına Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Folklör Turizm Derneği Başkanı Ziyaeddin Akgüneş, Elazığ Musiki Konservatuvar Derneği Başkanı Hakan Çağlar, Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, sanatçılar ve yakınları katıldı.   
Harput mezarlığında gerçekleştirilen anma töreni Kura’n-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından dualar edildi.

DEMİRPOLAT: “PAŞA DEMİRBAĞ ELAZIĞ’IMIZIN SEVİLEN İSİMLERİNDEN BİRİYDİ”

Anma töreni sonrası açıklamalarda bulunan Harput Mahalle Muhtarı Zülfü Demirpolat, “Musikimizin usta ismi Paşa Demirbağ’ı anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı anma töreninin her yıl düzenlenmesinde öncülük eden Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na ve Elazığ Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Paşa Demirbağ Elazığ’ın sevilen isimlerinden biriydi. Paşa Demirbağ’a tekrardan Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

ÇAĞLAR: “PAŞA DEMİRBAĞ’IN HARPUT MUSİKİSİNE BÜYÜK KATKILARI OLMUŞTUR”

Paşa Demirbağ’ı ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını kaydeden Elazığ Musiki Konservatuvar Derneği Başkanı Hakan Çağlar ise, “Merhum Paşa Demirbağ’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla bugün mezarı başındayız. Paşa Demirbağ Harput Musikisi’ne büyük katkıları olmuş usta bir sanatçıdır. Kendisini ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

AKGÜNEŞ: “BİZLER PAŞA DEMİRBAĞ’DAN FEYZ ALARAK HARPUT MUSİKİSİNİ ÖĞRENDİK

Elazığ Folklor Turizm Derneği Başkanı Ziyaeddin Akgüneş de ; “Musikimizin usta seslerinden Paşa Demirbağ’ın ölümünün 5’inci seneidevriyesi münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Paşa Demirbağ, Harput Musikisine ve Harput kültürüne çok büyük emekleri olan bir şahsiyet. Bizler ondan feyz alarak Harput Musikisi’ni öğrendik. Kendisi bizim hocamız sayılır. Ölümünün yıl dönümünde Paşa Demirbağ’a Allah’tan rahmet diliyor, mekânı cennet olsun diyorum.” dedi.

BİLGİNOĞLU: “PAŞA DEMİRBAĞ, HARPUT MUSİKİMİZE KIYMET KATMIŞ DEĞERLİ BİR ÜSTATDIR”

Anma töreninde son olarak konuşan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Bundan yaklaşık 25 gün önce rahmetli Enver Demirbağ’ın vefatı yıl dönümü nedeniyle buradaydık. Elazığ’ımızın kültürüne ve sanatına katkı sunan musiki dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte   bugün de usta sanatçımız Paşa Demirbağ’ın ölüm yıldönümü vesilesiyle buradayız. Harput Musikimize kıymet katan değerli üstat Paşa Demirbağ’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verdi.