'PARTİYİ BU HALE GETİREN İÇİMİZDEKİ LEŞ KARGALARIDIR'

'CHP'Yİ ELAZIĞ'DA BİR YERLERE GETİRMEK İÇİN UĞRAŞTIM'

 

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla istifasını a&ccedi

'PARTİYİ BU HALE GETİREN İÇİMİZDEKİ LEŞ KARGALARIDIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“CHP’Yİ ELAZIĞ’DA BİR YERLERE GETİRMEK İÇİN UĞRAŞTIM”

 

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıklayan Ünsal Karatepe, 8 aylık il başkanlığı görevi süresince CHP’yi Elazığ’da bir yerlere getirmek için uğraştığını, belirterek, genel başkanlarının belirlediği aday ve talimatları doğrultusunda seçime girdiklerini ve fakat başarısız olduklarını vurguladı. 

 

“ADAYI, PARTİ TABANI İSTEMEDİ”

 

Seçimlerden önce milletvekili çıkaramadıkları halinde istifa edeceğini belirttiğini söyleyen CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe; belirlenen adayın taban tarafından istenmediğini belirttiğini genel başkanlarına ilettiğini ifade ederek açıklamasında şunları kaydetti: “Ben genel başkanımıza aday konusunda tabanda sıkıntı olduğunu ilettim. Lakin genel başkanımızın bu konudaki tavrı netti. Biz de başkanımıza karşı çıkmayıp, adayımıza sahip çıktık. Ve bundan da asla pişman değilim. Elazığ’da CHP olarak, dördüncü parti olduk. Seçimlerden önce seçim sonrasında geniş bir değerlendirme yapacağımı söylemiştim. Çünkü benim önceki fikirlerim ne ise sonraki fikirlerim de odur.” Dedi. 

 

“PARTİYİ BU HALE GETİREN İÇİMİZDEKİ LEŞ KARGALARIDIR”

 

CHP’de belli grupların olduğunu ve bu grupları leş kargası olarak nitelendirdiğini vurgulayan Karatepe, kendi çıkarları uğruna her türlü entrikayı çeviren insanlara aşağılık diyerek, partinin 30 yıldır bu insanların elinde olduğunu, ne yaparsa yapsın bu insanların elinden partiyi koparamadığını, leş kargaları diye nitelendirdiği kişilerle partinin hiçbir yere gitmeyeceğinin altını çizerek şu ifadelere yer verdi: 

 

“BUNU YAPAN ALÇAK, ŞEFİRSİZDİR”

 

“ Partiyi elinde tutmak için her türlü entrikaya giren insanlar var.  Parti 30 yıldır bu halde. Ben il başkanı olarak bir türlü bunları değiştiremedim. Seçimler olur partinin yanına gelmezler, başka partilerde gidip görünürler, başka partiden nemalanırlar, ama CHP’de bunların aylık kazançları var. Bunlar CHP’nin parasıyla evini geçindiren insanlar. Bunu yapan alçaktır, bunu yapan şerefsizdir. Ben bunlar için mücadele ettim. Bu leş kargalarıyla CHP’nin bir yere gitmesinin imkânsız olduğunu gördüm. 

 

“CHP’Yİ LEŞ KARGALARINA BIRAKIYORUM”

 

Ben bu yüzden CHP’yi bu leş kargalarına bırakıyorum. Ben bu işten kaçmıyorum ama bunlarla uğraşılmadığını gördüm. Çünkü bunlarda ne aile terbiyesi var, ne çevre terbiyesi var, ne kişilik var. Bunlar menfaati için, aç karınlarını doyurmak için CHP’de her türlü pislik yaptılar. Ben il başkanı olarak bunlarla mücadele ettim. Ama benim bir şerefim ve ismim var. Ben bu alçak adamlarla birlikte siyaset yapmam.

 

“BUNU YAPANLARDA UTANACAK YÜZ YOK”

 

Karatepe, parti disiplin kurulu başkanının HPD ve MHP ile seçimlere girdiğini  ve hiç utanmadan  gelip partide disiplin kurulu başkanlığı yaptığını vurgulayarak, bunu yapan insanlarda utanacak yüzün olmadığını söyledi. 

 

“BUNLARDA HAYSİYET YOK”

 

CHP’de merkez ilçe başkanlığı yapanların bile, CHP bu seçimde kaybetsin diye ellerinden gelen her türlü pisliği çevirdiler diyen Karatepe, bunları sert bir dille eleştirerek, “bunlarda haysiyet yok” dedi. 

 

“BU PİSLİĞİN İÇERİSİNDE OLMAM”

 

Karatepe; “bunlar, CHP’den nemalanan ve evlerine ekmek götürmek için CHP’de yönetime gelip giren insanlar. Ama ben Ünsal Karatepe ve yönetim kurulu üyelerim olarak, bu pisliğin içerisinde daha fazla durmayız. Sen CHP’li olacaksın, CHP’nin aleyhinde seçim çalışmaları yapacaksın, utanmadan geleceksin CHP’den bir şeyler koparacaksın. 

 

“ŞEREFİMİ AYAKLAR ALTINA ALIP, KENDİMİ SİZE YEDİRTMEM”

 

Arkadaşlar burada ben seçimi kaybettim. Ama burada seçimi kaybetmemin 1’nci nedeni; Genel Başkan, 2’nci nedeni;  Mehmet Bekaroğlu’dur. Sayın Genel Başkan ve Mehmet Bekaroğlu, il başkanından, il yönetiminden habersiz, aday belirlediler. Getirip önümüze koydular. Ben de il başkanı olarak, genel başkan ne demişse onu yaptım. Seçimlerde çok büyük başarısızlık var. Evet, doğru ama bu başarısızlığın 1’inci nedeni; Genel Başkan, 2’nci nedeni;  Mehmet Bekaroğlu,  3’üncü nedeni;  il başkanı ve yönetim kurulu üyeleridir. Artık benim bu saatten sonra CHP’de İl başkanı olarak görev yapmam söz konusu değildir. Ben kendi şerefimi ayaklar altına alıp, CHP içerisinde entrika yapanlara da kendimi yedirtmem. Buyurun CHP burada. Leş kargaları gelip burada karınlarını doyursunlar.”

 

“CHP BÖYLELERİNİN ELİNE KALMIŞ”

 

 Bu işle uğraşanlar benden önce yönetimdeydi. Zimmetlerine para geçirmekten mahkemelik oldular. CHP böylelerin eline kalmış.  Ben CHP’nin bir neferiyim. Kanımın son damlasına kadar da CHP’li olacağım. Bunlar gibi de CHP’yi hiçbir zaman satmam. Ben şunu söylüyorum: Ben bunlar gibi CHP’li görünüp de CHP’den evine ekmek götürüp de partiye oy vermeyen insanlardan olamam ve onlarla birlikte hareket edemem. 

 

“ALÇAK ADAMLARLA OTURUP SİYASET YAPMAM”

 

Elazığ kamuoyuna şunu sesleniyorum: CHP’nin seçmenleri, partinize sahip çıkın. Bundan sonra CHP’nin Elazığ’da ismi de okunmayacak. Hepimiz bunları şahit olacağız. Çünkü bu işin sorumlusu genel merkez. Bunun en büyük sorumlusu genel başkandır bize bunları yaptırıyor. İkincisi de Mehmet Bekaroğlu’dur. Lütfen bu konuda duyarlı olun. Ben Elazığ’da bize gönül vermiş herkese teşekkür ederim. Partiyi bu leş kargalarına teslim etmeden çok mücadele ettim ama benimde gücüm bir yere kadar. Ben kişilik sahibi bir insanım. Ben alçak adamlarla oturup siyaset yapmam. Elazığlı hemşerilerim beni bu konuda bağışlasınlar.” dedi.