Partilerin Reelpolitik Hamleleri

Deprem ve ardından yaşanan pandemi dolayısıyla yaşanan problemler, vatandaşın siyasi tercihlerini de değiştirmiş durumda. partiler olası erken ya da zamanında yapılacak seçimler için aday belirlemede oldukça seçkin davranıp kamuoyunda karşılığı olan isimlerle temasa geçerek güçlü liste ile seçmenlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor

Partilerin Reelpolitik Hamleleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan deprem ve hemen ardından başlayan pandemi süreci ile yaşanan olumsuzlukların sonuçlarının sandığa yansımasını hesap eden siyasi partiler, olası seçimlerde halkın karşısına güçlü isimlerden oluşan liste ile çıkmayı planlıyorlar.

DEPREMLE GELEN PROBLEMLER
24 Ocak depremi sonrası önemli bir çalışma ortaya koyan resmi kurumlar ile bakanlıkların, ilerleyen aylarda halkı mağdur eden uygulamaları, vatandaşlarda iktidara karşı bir tepki oluşmasına sebep oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanının  vatandaşın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi yönündeki talimatlarına rağmen ilgili il müdürlüklerinin yetersizlikleri sebebiyle vatandaşta ciddi bir tepki oluşmasına sebep oldu.

TOKİ HEM YAPTI HEM YIKTI
Depremde yıkılan hemşerilerimize konut üreten ve bu konuda tebrik ve teşekkür alan TOKİ, özellikle 2+1 konutlar, toplu kura ve binaların plansızlığı sebebiyle de oldukça tepki aldı. Yaptıklarından dolayı teşekkür alan, hayallerini yıktıkları insanlardan da tepki aldı.

PARTİLER GERÇEKÇİ
Halkın mağduriyetlerinin sandığa olumsuz yansıyacağı öngörü ve ferasetiyle hareket eden tecrübeli siyasetçiler, bu durumu kendi partilerinin lehine çevirmek amacıyla yeni yüz ve yıpranmamış isimlerle seçimlere girmenin planlamasını yapıyorlar.

AK PARTİ TEMKİNLİ
Depremde en çok hizmeti yaptığı halde bunları vatandaşa anlatma konusunda yetersiz kalan, zaman içerisinde oluşan soruların çözümü noktasında başarılı bir süreç yönetimi gerçekleştiremeyen Ak Parti cenahı, seçimlerde vatandaş desteğini kaybetmemek ve farklı partilere kayma teamülü gösteren tabanı kendinde tutmak amacıyla seçimlere tümüyle yeni yüzlerle gitmek istiyor.

Kamuoyundaki algılarını çok iyi gören Ak Parti yetkilileri, bu durumu avantaja döndürmek amacıyla şehirde saygın konumda olan ve karşılığı olan yıpranmamış isimleri tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Bu aşamada teklif götürülecek isim listesini hazırlayan yetkililer, ilgili kurullardan geçtikten sonra harekete geçmeyi planlıyor.

MHP’DE YARIŞ
Cumhur ittifakının ortağı MHP’de milletvekili olarak isimleri geçenler arasında ciddi bir yarışın olduğu da gözlerden kaçmıyor. 2018 seçimlerinde milletvekili olacak sayıda oyu alan ancak gümrük oyları geldikten sonra milletvekilliğini Ak Parti’ye kaptıran Oğuzhan Demir, hak ettiği halde elinden alınan ve hakkı olan milletvekilliğini bu seçimlerde geri istiyor.

MHP İl Başkanı Semih Işıkver, MHP’de milletvekilliğine  yakın isimlerden. Teşkilatların desteğini alan ve parti çalışmalarında önemli bir başarı yakalayan Işıkver’in milletvekilliği şansını  zorlayacağı, bu olmadığı takdirde 2024 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olabileceği ifade ediliyor.

İYİ PARTİ NETLEŞTİ GİBİ
İlimizde seçimlere güçlü bir adayla girmeyi planlayan ve bir milletvekili kazanmayı düşünen partilerden biri de İyi Parti. 2018 seçimlerinde oylarını millet ittifakı ile CHP’ye yönlendiren ve Gürsel Erol’un milletvekili olmasını sağlayan İyi Parti, bu seçimlerde kendi adayını milletvekili, yapma konusunda kararlı.

Bu amaçla stratejik davranan ve şehirde önemli oy potansiyeli ile birlikte saygınlığı olan isimlerle sağlanan temasların sonuç verme noktasına geldiği ifade ediliyor.
Kamuoyunda İyi Parti’nin yapılacak ilk seçimlerde adaylarını prensipte belirlediği ve önümüzdeki süreçte bunun somut karşılıklarının da kamuoyuna yansıyacağı ifade ediliyor.

CHP, RAHAT
Seçimlere en rahat girecek partilerden biri CHP. Muhalefette olmakla birlikte şehrin hemen her problemine sahip çıkan ve başta TBMM olmak üzere her platformda dile getiren Gürsel Erol, milletvekili olma tercihini yine Elazığ’da kullanmak istiyor. Kamuoyundan destek gören Erol’un, millet ittifakının diğer oylarına ihtiyaç duymadan CHP’ye verilen oylarla yeniden milletvekili seçilme şansının oldukça yüksek hatta garanti.

DİĞER PARTİLERDE DURUM
Bu partilerin dışında yeniden Refah Partisi, Saadet partisi, Gelecek Partisi, Deva partisi, Hüdapar ve HDP, bir milletvekili çıkarabilecek bir performans ortaya koyuyorlar. Olası üçüncü ittifak ya da tek başına girecekleri seçimlerde varlık göstermeye çalışacak olan bu partilerden bir milletvekilliğine en yakın partiler, gösterdikleri adayın profiline de bağlı olmak şartıyla Yeniden Refah Partisi ve HDP olarak görülüyor.
 

Partilerin Reelpolitik Hamleleri
Partilerin Reelpolitik Hamleleri
Partilerin Reelpolitik Hamleleri
Partilerin Reelpolitik Hamleleri
Partilerin Reelpolitik Hamleleri
Partilerin Reelpolitik Hamleleri