PANDEMİ DÖNEMİNDE EVDE KALANLARA 'ONLİNE DİYET'ÇÖZÜMÜ

Başak MERAL GÜNDÜZ/Diyetisyen Elif Dişibüyük,Pandemi sürecinin getirdiği sosyal izolasyon ile birçok insanın hayat tarzını değiştirmek zorunda kaldığını ifade etti.

PANDEMİ DÖNEMİNDE EVDE KALANLARA 'ONLİNE DİYET'ÇÖZÜMÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PANDEMİ DÖNEMİNDE BİRÇOK İNSAN SOSYAL İZOLASYON İLE BİRLİKTE YAŞAM BİÇİMİNİ DEĞİŞTİRMEYE BAŞLADI

Değişen yaşam biçimi insanların farklı yemek davranışları kazanmasına ve fazla kilolar ile karşı karşıya kalmasına sebep olduğunu söyleyen Elif Dişibüyük,”Tüm bireylerle sosyal mesafemizi arttırmaya başlarken buzdolabı ile olan sosyal mesafemizi bir hayli azalttık. Birde hareketsiz yaşam eklenince kıyafetlerimize sığamaz olduk. Bunun başlıca sebepleri arasında insanların bağışıklığını güçlendirmek için vücudunun ihtiyacından çok daha fazla besin tüketmesidir .Doğru sanılan ve uygulanan bu düşünce yanlış olmakla birlikte fazla kilo olarak geri dönmekte ve sağlığımızı çok daha kötü etkilemektedir. Bilinenin aksine fazla yemek yemek bağışıklığımızı daha da düşürmeye sebep oluyor. Böyle devam ettikçe de kıyafetlerimize sığmamaya bu durumdan mutsuz olmaya devam edeceğiz gibi duruyor”dedi.

 

BAĞIŞIKLIĞINI GÜÇLENDİRMEK VE SAĞLIKLI ŞEKİLDE İLERLEMEK İSTEYEN BİREYLER PROFESYONEL DESTEK ALMALIDIR

Elif Dişibüyük ”Bağışıklığını güçlendirmek ve sağlıklı şekilde ilerlemek isteyen bireylerin profesyonel destek alması şart. Dışarı çıkma konusunda tedirgin olan bireylerin online diyet yönünden talebi bu süreçle birlikte çok daha artmakta.

 

PEKİ ONLİNE DİYET NEDİR?

Online diyet, diyetisyenden internet ortamında danışmanlık hizmeti almaktır. Böylece dünyanın neresinde olursanız olun, internetin olduğu her yerde diyetisyeninizle iletişimde kalabilir, diyet programınıza devam edebilirsiniz. Online diyet sürecinde pandeminin getirdiği aşırı kilolardan sağlıklı şekilde kurtulabilirsiniz, yanlış uygulamaların önüne geçerek bağışıklığınızın güçsüzleşmesine engel olabilirsiniz. Bazı bireylerin etkili olmadığı yönünde fazlaca tereddütü var.

 

PEKİ BEN BU SÜRECİ NASIL YÖNETİYORUM?

Kişiye özel diyet listelerimi hazırlarken danışanlarımla iletişim kurarak hazırlayıp onların istekleri doğrultusunda yapmaktan keyif alacakları diyet listeleri hazırlıyorum. Online diyet sürecinde aylık ortalama 6-7 kilo veren danışanlarım oldu. Kişiye özel hazırlanan beslenme programlarına %100 uyum ile evde kaldığımız bu dönemlerde istediğimiz kiloya erişimimiz oldukça mümkün. Tüm şehirlere olan bu bağlantımız ile farklı şehirlerdeki insanlarla da güzel iletişimler kurmaktayız.  7/24 danışanlarımla olan iletişim sayesinde kaçamak olmasına izin vermeden porsiyon kontrolünü ayarlayarak ve doyarak ilerliyoruz. Aç kalmadan sağlıklı şekilde zayıflayacağını öğrenen danışanlarım bu fikrin heyecan verdiğini ve sonuçlardan oldukça memnun olduğunu belirtti. Online diyetlerimizde 4 haftalık süreci sürekli iletişim kurarak geçirmekte, tartım sonuçlarında ki mutluluk ile sonuçlandırmaktayız. Sadece zayıflama değil kilo alma sürecinde de zor bir süreç olsa da bıkmadan pes etmeden devam etmekte olup istenilen sonuca adım adım kavuşmakta olduklarını ifade etti.

Diyetisyen Elif Dişibüyük,”Evde kalan küçüklerimizi de bu süreçte unutmayıp ihtiyaç duyulduğu takdir de onlara da gerekli online diyet hizmetiyle yardımcı olmaktayım. Bu süreçte önemli olan azimli, sabırlı ve dirayetli olmak. Kendinize güvendiğiniz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yanlış uygulamalar ile kendi bedeninizi zarara uğratmayın, profesyonel yardım ile sağlıklı yarınlara merhaba deyin. Sağlıkla kalın” dedi.