Palu'ya Önemli Hizmet

Palu Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve yaklaşık 100 dönümlük Şehit Muhammet Kaya Çelik mesire alanına, Palulu iş adamı tarafından yaptırılacak olan bay - bayan mescit, abdest alma yerleri, lavabo ve çeşmenin temeli atıldı.

Palu'ya Önemli Hizmet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu Belediyesi tarafından birçok tarihi eseri bağrında barındıran Murat Nehri kıyısındaki tarihi Aşağı Mahalle Meydan Düzü Mevkiinde bulunan yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde yapım çalışmaları devam eden Şehit Muhammet Kaya Çelik mesire alanına Palulu iş adamı tarafından yaptırılacak olan bay - bayan mescit, abdest alma yerleri, lavabo ile çeşmenin temeli atıldı.

Temel atma törenine eski Palu Belediye Başkanı Efrayim Ünalan, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Fadıl Ülgen, dernek başkan yardımcısı Rıza Aslaner, iş Adamı Selahattin Çobanoğlu, ilçe müftüsü Ayet Usta ile vatandaşlar katıldı.

Dualarla atılan temel sonrası açıklamada bulunan, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Fadıl Ülgen:” Birçok medeniyete beşiklik eden tarihi ilçemiz Palu’da belediyemiz tarafından yapılan mesire alanında bay bayan mescit çeşme ve lavaboların ihtiyaç olduğu fark ettik. Bu konuda ilçe belediyemizle yaptığımız istişareler sonucunda hayırsever iş adamımız ve aynı zamanda dernek başkan yardımcımız olan Rıza Aslaner’in bu yapıların masraflarını üstleneceğini kendilerine bildirdik. Neticede bugün yapıların temelini atıyoruz. Hayırsever iş adamımıza, ilçe belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  İlçemize hayırlı olsun”dedi.

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği başkan yardımcısı ve hayırsever iş insanı Rıza Aslaner ise: “Bizler memleketimiz Palu’yla hiçbir zaman bağlarımızı kopartmadık. Derneğimizle Palu’nun daha ileriye gitmesi için ilçe belediyemizle sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Böylesine güzel bir mesire alanının belediyemiz tarafından ilçemize yapıldığını duyunca bizler bu konuda neler yapabiliriz diye belediye başkanımızla istişarede bulunduk. Sonuçta mesire alanında; bay- bayan mescit, abdest alma yeri, çeşme ve lavaboların ihtiyaç olduğu öğrendiğimizde bu işi de biz üstlenelim dedik. Allaha şükürler olsun bugün bu yapıların temelini atıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım ise açıklamasında: “Onlarca medeniyete beşiklik eden tarihi ilçemiz Palu’nun, Murat Nehri kıyısındaki mesire alanımızın bulunduğu bölgeye, özellikle yaz mevsiminde on binlerce insan tarihi eserleri görmek, bu bölgede kabirleri bulunan olan mana önderlerimizin kabirlerini ziyaret etmek ve Murat Nehrinin eşsiz manzarasını seyretmek için geliyorlar. Bu insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, ilçemize değer katacak ve çalışmalarına başladığımız 100 dönümlük mesire alanımıza yaklaşık 3 bin adet ağaç dikerek vatandaşlarımız için güzel bir mekân oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu daha başlangıç. Mesire alanımızda kamelyalar, çocuk oyun parkları, barbeküler ile daha da kullanışlı hale gerdireceğiz. Bugün temelini attığımız, bölgede ihtiyaç olan ve Palulu iş insanımız Rıza Aslaner abimizin yapımını üstlendiği, bay -bayan mescit, abdest alma yerleri, çeşme ve lavaboların yapılmasıyla da bu eksiklik te giderilmiş olacak. Değerli iş adamımız Rıza Aslaner’e, Palu Kültür ve Dayanışma Derneğine ve emeği geçenlere ilçem adına teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.
 

Palu'ya Önemli Hizmet