PALU'DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Palu ilçesinde yapılacak olan Palu Hidroelektrik Santrali ile ilgili Kalehan Murat Enerji A.Ş yetkilileri halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

PALU'DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat 10.00’da Palu Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Palu ilçe kaymakamı Sayın Mehmet ÖZTÜRK, Kalehan A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sayın M. Emin KILINÇ, siyasi parti temsilcileri, Palu Doğasına Sahip Çıkıyor İnisiyatifi başkanı ve ilçe halkı katıldı.

Palu Regülatörüyle ilgili sunum yapan Kalehan Murat Enerji A.Ş Genel Müdür Yardımcısı M. Emin KILINÇ yaptığı açıklamada:”Kalehan Murat Enerji Üretim A.Ş olarak Palu ilçe sınırları içerisinde toplam 142,20 MWe/141,70 MWe kapasiteye sahip bir hidroelektrik santrali yapıp işletmeyi planlamaktayız. Yapacağımız santral nehir tipi Regülatör olarak planlanmıştır. Proje baraj tipi olmadığından su altında kalacak olan bölgeler çok az olacaktır. 2019 yılı başlarında başlamayı planladığımız projeyi 2021 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Yapılacak olan Palu Regülatöründe 3 yıl boyunca yaklaşık 100 ila 750 kişi arasında bir istihdam oluşturacağız’’dedi.

 

 

İnsana ve çevreye saygı prensibiyle hareket ettiklerini belirten Kalehan Murat Enerji A.Ş Genel Müdür Yardımcısı M.EMİN KILINÇ açıklamasının devamında:” Daha önce projemiz kapsamında olan Şeyh Mahmut Samini Hz. Türbesi yanında yapmayı planladığımız Regülatörü zemin etüdünün elverişli olmamasından dolayı iptal ettik. Yapılacak olan Palu Regülatörü ise Murat Nehri kıyısında olan Yeni mahalle ve Karşıbahçeler mahallesindeki vatandaşlarımızın evlerine, bahçelerine hiçbir şekilde zarar vermediği gibi, Palu ilçesindeki tarihi dokuya ve türbelere de herhangi bir zarar vermeyecektir. Yapılacak olan Regülatör tarzı barajdan herhangi bir şekilde ilçedeki mesire alanları zarar görmeyeceği bibi ilçe doğal bir göle sahip olarak daha güzel bir görünüme kavuşacaktır ‘’

 

Yapılacak olan Palu Regülatörü şantiyesinin Palu ilçesinde kurulacağını açıklayan KILINÇ:” Her türlü işçi alımında Palu halkı öncelikli tercihimiz olacağı gibi, baraj yapımızda ihtiyaç olabilecek gıda ve diğer malzemelerinde Palu ilçesinden tedarik edileceğini belirtti”. Soru cevap kısmında ilçedeki siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve Palu Doğasına Sahip Çıkıyor İnisiyatifi üyeleri ilçe merkezinde yapılacak olan barajla ilgili çekinceleri ile beklentilerini belirterek süreç hakkında belirli peryotlarla halkı bilgilendirme toplantılarına devam edilmesini belirtti.

Palu Doğasına Sahip Çıkıyor İnisiyatifi ilçe ve ilçe halkının beklentilerini içeren 28 maddelik dosyayı Kalehan Murat Enerji A.Ş yetkililerine teslim etti.

Palu ilçe halkı böylesi bir toplantıyı organize eden Palu ilçe kaymakamlığına ve Kalehan Murat Enerji A.Ş yetkililerine teşekkür etti.