Öztürk: 'İstifa gündemimde yok'

Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında yönetimi hakkında kullandığı cümlelere cevap verdi

Öztürk: 'İstifa gündemimde yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Misli.com 2. Lig’e veda eden Elazığspor’da gündemin bir numaralı maddesi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katıldığı Ayrıntı programında mevcut yönetim hakkında kullandığı cümleler.
Kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısı ile başkan Şerifoğulları’nın “Bu başkanın bu tavrıyla ben bu saatten sonra Elazığ Belediyesi’nin tek kuruşunu Elazığspor’a vermeyeceğim” sözlerine cevap veren Öztürk, “İstifa etmeyeceğim” şeklinde konuştu. Öztürk’ün açıklamaları şöyle;
 

“10 MİLYON İSTEDİYSEM ALLAH BELAMI VERSİN”
Küme düştükleri için taraftarlardan özür dileyerek konuşmasına başlayan Selçuk Öztürk, “Öncelikle taraftarlarımızdan özür diliyorum. 3. Ligde oynamak isteyecek en son insan benim. Neden bu duruma düştük? 24 ocakta bir deprem faciası yaşadık. Bir yıl önce ben Şahin bey, Metin bey bir araya geldik bana verilen tüm yıkımların gelirlerin yarısı Elazığspor’a yarısı il özel idareye şeklinde anlaştık. Transfer tahtasında Metin Bey şahittir. O süreçte hep şunu söyledim eğer bir başkan bir yönetim varsa ben çekileyim dedim. Şahin başkan bana biz toplantı yaptık seninle yola devam kararı aldık. Bizim bir arayışımız yok dedi. Bende tamam dedim. Bir Elazığ benim üzerimden geçmiş benim canım yanmış buna rağmen ben açıklama yapmıyorum ama bazıları açıklama yapıyor. Kamuoyu doğruyu bilsin Şahin başkan açıklamasında Selçuk bizden 10 milyon istedi dedi. Ben öyle bir rakam istediysem Allah belamı versin o toplantıda rakam bile konuşulmadı. Şehir gerçekleri bilsin. Sevgili Başkan transfer tahtasını ne yapacağız dedim bu konuyu kapat irdeleme dedi.

“KÜMEYE DÜŞÜNCE ELEŞTİRİLEN BEN OLUYORUM”
“Şahin başkanın açıklamasından sonra millet bana saldırdı. Yalanım varsa kuranı kerim getirin el basayım. Biz valimizin Belediye başkanımızı vekillerimizi sevdiğimiz için sustuk. Baktık ki sustukça olmuyor. Eleştirilen biz oluyoruz. Taraftarlarımıza bazı gerçekleri anlattık bizden özür dilediler ve başkanım sen bu takımı bırakırsan ihanet edersin dediler çayımızı içip gittiler. O toplantıda tahtayı kes konuyu kapatalım deplasman giderleri dahil ben karşılıyorum ve bunların haricinde 2.5 milyon para vereceğim dedi ve toplantı bitti. Transfer tahtasından vazgeçtik 2 milyondan vazgeçtik. Yiğitcan Erdoğan’ı Bayburt spora giderken yoldan çevirdim. 600 Şahin başkan verecekti 400 vali bey verecekti üstünü biz tamamlayacaktık. Hem transfere yok diyorsunuz hem elimizdeki adamları kaçırıyoruz sonra kümeye düşünce eleştirilen ben oluyorum.

“VERDİĞİNİZ YARDIMI EVİMİZE Mİ GÖTÜRDÜK?”
Vali bey Kastamonuspor maçından önce beni aradı takım kümeye düşerse hepimiz sıkıntıya gireriz dedi. Evet dedim acil toplantı yapalım dedi. Toplantıda tüm formüller saydım. 2,5 milyon bütçe çıktı onayladılar. Sonra Abdullah paşada 8 bin metre kare bina verildi oradan gelen parayı da çocuklara dağıttım. Bunları da konuşmazdım ben devenin hörgücü gibi sırtımda taşıdım. Yetimin garibin hakkını artık Elazığspor’a vermem dedi sevgili başkan. Kime veriyorsun parayı anama mı babama mı bu şehrin kulübüne vermişsin. Karakoçan’a niye verdin o zaman? Belediyenin otobüsü altında personelini verdin belediyenin tesislerini kullanıyorlar. Asıl fakir fukaranın hakkını onlardan sorun bizden değil. Onursal başkanlığını yaptığın kulübe verdin yardımı benim şahsıma değil. Verilenleri inkâr etmeyiz. Verdiğiniz yardımı evimize mi götürüyoruz? Burada çalışanlarımız futbolcularımız yiyor. Sevgili Başkanım sen şapkadan tavşan çıkarmadın. Belki siyasette yenisin bir aç bakalım Malatya Belediyesi ne yapıyor? Sırf Malatya’ya yük olmasın diye kiraladı Malatya belediyesi. Bizde 22 adam çalışıyor diye her gün gözümüze soktunuz bir tanesi akrabam değil hepsi bu şehrin çocukları. Erzurumspor Belediyesi ayda 7,5 milyon gelir tahsis etmiş yılda 75 milyon para eder. Gidin bakın kaç kişi çalışıyor Belediye Başkanı cebinden ne kadar vermiş Malatya’ya bakın Erzurum’a bakın Gaziantep’e bakın. Oradaki rakamlara bakın sevgili başkanım. Forma kampanyasını sizin isminizle yaptık Eyvallah ama siz buradan gelen parayı Belediyeden gelmiş gibi önümüze koydunuz. O paralarda benim Elazığlı olmayan dostlarımdan geldi. Acun Ilıcalı tek başına 11 milyon topladı biz başkan vekiller vali ben 2, 2,5 milyon para zor toplayabildik. Belediye olarak 11 milyon yardım ettik dedi sanıyorum ki Şahin başkana yanlış bilgi gitmiş. Gelen yardım 6 milyon 300 bin TL.

“PENDİKSPOR MAÇINDA SÖYLEYEN BEN DEĞİLİM”
Son 2 senede telefon kayıtlarımızı açarsam 30 kere Elazığ Belediye başkanına ulaşamadım mesajlar attım cevap gelmedi bunları hep içime attım. Buna rağmen ben fakir fukaranın parasını Selçuk başkana vermem dedi. Benim sizin tavrınıza karşı ne yapmam lazım peki? 2 senedir 1 tane deplasmana geldi mi Şahin başkan? Birine geldiyse elini öperim. Bu nasıl bir sevgi? Deplasmanda oynanan maçtan vazgeçtim içeride kaç tane maçımıza geldi Elazığlı olmasına rağmen? Ligde kalınca mı gelecektiniz? Sermin abla üzerimize düşenin fazlasını yaptık gidin başkana dedi. Zülfü abi koluma girdi kolum çıkacaktı. Şenlik olunca katılın kötü yere giderken de başkan beceremedi deyin. Bunları da görün o zaman. O akşamki basın toplantısında Arif Bey Selçuk Öztürk’ün bir açıklaması var dedi. Ben gerizekalımıyım? 71 de 2-1 83 de 2-2 olmuşuz ne goller kaçırıyoruz. Hakemi eleştiriyorum oradan birisi küfür ediyor benim ettiğimi söylüyorlar. Ben bu şehirde bakanlarla kavga ettim. Şahin Şerifoğulları’nın yüzüne mi söyleyemeyecem? Metin beyle konuştum. Şahin başkan üzülmüş diyor. Ben konuşan ben değilim dedim. Kim diyorsa neden görüntüm yok ben aptal mıyım İstanbul’da Şahin Başkanı eleştireceğim. Bilakis eleştirenleri susturdum.

“YA ABİNLE ÇALDIK YA DA BİZ DÜRÜSTÜZ”
Şahin başkan Fakir fukaranın hakkını vermeyeceğiz biz parayı hep elden verdik dedi. Biz hırsız mıyız? Göndersen çalacak mıyız? Biz süper Ligde iken Korkut bey benim 2. başkanımdı. Abine sor Şahin Başkan. Ya abinle birlikte çaldık. Ya da biz dürüstüz. Bizi hiçbir belediye başkanı bu kadar aşağılamadı. Biraz silkelenelim kendimize gelelim. Kim sizin akıl hocanız. Evet var işte Nafiz Koca. Benin dünkü dostum Nafiz Koca senin akıl hocan mı oldu? Biz aile dostuyuz. Bunlar bugün var yarın yoklar. Nafiz Koca anket yapıyor gazetesinde %90 istenmiyor, %10 isteniyor. Peki Nafiz Koca sana aş vermedik, iş vermedik diye mi bize düşman kesildin. Ondan önce niye bize gardaştın. Nafiz Koca’dan herkes öcü gibi korkuyor. Bu Nafiz olmuş ateş. Bana da gel ateş olsana. Bana en çok diyeceğin özel hayatım, çilingir sofram. Başka bir şeyim var mı. Elazığspor’a verilen yıkım varsa ben gideğim, Nafiz Koca Elazığspor’u soyacak. Herkes 10 lira mı verdi seni tercih ederim. Herkes 10 verdi sen 5 mi verdin. Sana vermem. O diyiki 5’e ver arkadan paylaşak, bölüşek. Bu olaylardan sonra vur Selçuk Öztürk’e. Al işte bunlardan akıl alıyorlar.”

“BEN BURDA OLSAM O TABUTA ÇAKARDIM”
“Hiçbir zaman bu kadar küçümsenmedik. 2 senedir verdiğim emeğe üzülüyorum. Kulüpte yatıp kalkıyorum siz diyorsunuz ki parasını kurtarmak için şöyle yapıyor böyle yapıyor diyorsunuz. Evimizi Muhammed İldiz’e verdik diye burada kalıyoruz. Ben Kastamonu’ya bir gol daha atsaydım kim bana bunları konuşabilecekti. Tabutla protesto ettiler bu nasıl taraftarlık. Allah’tan korkun. Ben burda olsaydım onları o tabuta çakardım hele bakayım tabutta kalmak neymiş çünkü ben yaşamışım. Biz camiayız dışarıda Elazığspor dediğin zaman milletin tüyleri diken diken oluyor bizim 50-100 taraftarımız hala bunu anlamadı.  Elazığspor’a 3’e de düşse BAL’a da düşse bir marka kardeşim.”

“İSTİFA GÜNDEMİMDE YOK”
“İstifa etmek gündemimizde yok. Şahin başkan da gaza geliyor. Şahin başkan genç dinamik bir kardeşimiz ben futbolu biliyorum diyen insanlar onun yanında. Herkes herşeyi biliyor ya bu şehirde, aslında hiçbir halt bildikleri yok. Akıl hocalarını topla ikinci ligden 10 tane topçu ismi saysınlar ben istifa ederim. Hacı Murat Yümlü gibi sahtekarların sözüne inanmasınlar. Bu adama bu şehirde itibar gösteriliyor. Ben buna deli oluyorum işte. Böyleleri geliyor 5 tane yalan söylüyor prim kazanıyor. Bu şehrin şerefi var. Biraz dik olalım ya.”