Özlemiştik

Tren yolculuğu bir zamanların en önemli macerasıydı ve hala büyüleyici bir havası var.

Özlemiştik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Artık cesur ve yeni bir dünyada yaşıyoruz ve seyahat etmek hiç bu kadar hızlı ve kolay olmamıştı. Dünyanın bir ucuna çok kısa bir sürede yolculuk edilebiliyor ve manzaranın değişmesini izlemek yerine uçak içi eğlenceleri ve heyecanlı bir bekleyişi tercih ediyoruz.

Seyahat etmeyi sadece gidilen yerlerden ibaret görmek çok kolay: ölmeden önce görmek istediğin yerleri birer birer eleyerek sosyal medyadan paylaşmak 

Tabii ki dünyayı köşe bucak keşfetmek başlı başına bir maceradır ama yolculuğun kendisi de öyle. 

Özellikle en eski seyahat yolculuklarından biri olan tren yolculuğu ise halen önemini koruyor.

Bildiğiniz gibi pandemi nedeniyle tren seferleri dondurulmuştu. Normalleşme süreci ile birlikte  Muş’ta uzun süredir korona virüs nedeniyle taşımacılık hizmetine ara veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), kademeli normalleşmeyle yeniden seferlerine başladı. 

Hem ekonomi hem de konfor bakımından bölge halkı tarafından yoğun şekilde tercih edilen demiryolu taşımacılığı, vatandaşa hizmet sunmaya devam ediyor. Seferlerin yeniden başlamasıyla Muş Tren Garına gelen vatandaşlar; Tatvan, Genç, Palu ve Elazığ seyahatlerine başladı.

Tren seferlerinin başlaması ile bir çok insanımız elbette duygulanmıştır.Tren istasyonlarının duygusal atmosferini özlemiştik. Şimdiden hayırlı yolculuklar olsun…