Özgür Özel'den Emekli Maaşlarına Zam Formülü

31 Mart yerel seçimlerinde sandığa da yansıyan emeklilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkartılması tartışması devam ediyor.

Özgür Özel'den Emekli Maaşlarına Zam Formülü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da toplanarak seslerini bir kez daha duyurmaya çalışan emeklilere değişik kesimlerden destek gelirken son açıklama ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi.

Milyonlarca emekli günden güne artan hayat pahalılığı karşısında maaşlarına zam yapılmasını beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla hayal kırıklığına uğramıştı.

"Emeklilere zam yaparak maaşları 17 bin TL’ye çıkarmak için 680 milyar para lazım" diyerek zam kapısını kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den formüllü cevap geldi.

Özel, büyük şirketlere yapılan vergi affına dikkat çekerek, "Geçen sene Erdoğan'ın büyük şirketlerden affettiği vergi 666 milyar. Ben olsam, emekliye verirdim." dedi.

Hesap ortada. Erdoğan’ın emeklilerin maaşlarını 10 binde 17 bine yükseltilmesi için 680 milyar lazım diyor, Özel de geçen sene büyük şirketlere ait 666 milyarlık vergilerin af edildiğini  söylüyor.

Bir tarafta 10 bin TL ile yaşam savaşı veren milyonlar diğer tarafta kazandığının vergisini vermek istemeyen dev holdingler ve şirketler. Biri kazandığının vergisini vermekten kaçıyor diğer kesim ise hayatta kalmanın mücadelesini veriyor.

Bu hesap da gösteriyor ki ülkenin kazanan kesimlerinden vergiler tahsil edilse emekliler 17 bin TL maaş alacak. Burada sorun şu. CHP Lideri bugün muhalefette olduğu için “ben olsam verirdim” demesine karşın yarın iktidar olsa ne der? Ya o da zenginler kulübenden çekinip vergileri affederse ne olur emeklinin halleri.

Umarız Özgür Özel, karakolda doğru söyleyip mahkemede susanlardan olmaz.