Özeren: 'OSB'de Değişim Elzem'

16 yıl ETSO, 20 yıldan beri de OSB başkanlığı yapan Suat Öztürk'ün mental yorgunluk neticesi keyfi  yönetim sergileyerek, asli görevini yerine getirirken bile iş adamlarının başına kalktığını, OSB'de bir kan değişiminin şehrimizin sanayisi için elzem ve kaçınılmaz bir hal aldığını ifade eden MÜSİAD eski başkanı ve iş insanı Mehmet Özeren, ekibiyle birlikte Elazığ OSB başkanlığına aday olduklarını açıkladı.

Özeren: 'OSB'de Değişim Elzem'

İlimizin ekonomik anlamda kalkınmasında önemli bir role sahip Elazığ OSB’de seçim süreci başladı. 

Geçtiğimiz haftalarda OSB Başkanı Suat Öztürk, basın toplantısı düzenleyerek kendi döneminde gerçekleştirdikleri çalışmaları rakamlar ve görseller eşliğinde sunmuş ve bu çalışmalarıyla yeniden aday olduğunu açıklamıştı.

Yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen bu toplantının ardından MÜSİAD Elazığ Şubesi eski başkanı ve  iş insanı Mehmet Özeren de Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

ÖZEREN: “KÖSTEK DEĞİL, DESTEK OLMAK İÇİN ADAYIZ”

2022 yılının ilk aylarında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı seçimlerinin yapılacağını, beraberindeki iş insanlarıyla beraber Elazığ OSB yönetimine talip olduklarını ifade eden Özeren, öncelikle aday olma gerekçelerini açıkladı.

Elazığ ekonomisini, ihracatı, üretimi ve sanayileşmeyi daha ileri seviyelere taşımak, mevcut firmaların sorunlarını çözmek, kente yeni yatırımların gelmesini sağlamak için yola çıktıklarını ifade eden Özeren, "Ben ve ekibim yatırımcı ve üreticiye köstek olmak için değil, destek olmak için geliyoruz" dedi. 

ÖZEREN: "MEVCUT YÖNETİMİN 36 YILLIK MENTAL YORGUNLUĞUNU BU ŞEHİR ARTIK TAŞIYAMIYOR”

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı mevcut yönetiminin sorunları çözemediğini, talepleri karşılayamadığını ifade eden Özeren, "Mevcut başkanımız yaklaşık 16 yıl ETSO başkanlığı, bununla birlikte yaklaşık 20 yılın üzerinde de Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı yapmıştır. Bu kadar uzun süre kalmasından dolayı mental yorgunlukla birlikte kendisinde ve ekibinde keyfilik ve keyfiyetçilik başlamıştır. Arsaların gerektiği gibi tahsis edilmesi ve  kullanılmasında keyfilik, denetimsizlik, adamcılık ve rehavetlik başlamıştır. İş adamlarına devletin tahsis etmiş olduğu ve bu insanların bedeliyle ödemiş oldukları binalarını, yapmış oldukları yerlerin tapularını vermekte dahi imtina edilmiştir. Bir sürü sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu dönemde artık uzun süre görevde kalmış olduğu bir rahatlıkla OSB'de istenildiği ve beklendiği gibi kalkınmasında, gelişmesinde çevre illerle kıyaslandığında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi hak ettiği bir yerde olduğunu göremiyoruz.” dedi.

KİBİRDEN VE GURURDAN UZAK BİR YÖNETİM VAAD EDİYORUZ

Yaşanan tüm bu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla ekip arkadaşları ile iş insanı ve yatırımcıların ticaretine dokunmak, onların ufkunu açmak, ihracatlarını geliştirmek, problemlerini çözmek, istek ve taleplerini saygıyla karşılamak ve önemsemek, dikkate almak, gururdan, kibirden, enaniyetten uzak, samimi o makamın etik kurallarına hak ve hakkaniyetle riayet edecek bir yönetim biçimini sergilemek için organize sanayi bölgesi başkanlığına yönetimimizle birlikte aday olduklarını ifade eden Özeren, “Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri mahcup etmesin" ifadelerini kullandı. 

ÖZEREN: “KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETECEĞİZ”

İş insanlarının teveccühleri ile OSB Başkanlığına seçilmesi halinde hayata geçirecekleri projeleri de anlatan Özeren, şu bilgileri verdi:"Yönetime geldiğimiz zaman, hayata geçireceğimiz birçok projemiz var. İlk etapta Elazığ OSB'de enerji santrali kurarak kendi enerjimizi üreterek her bir üyemizin üzerine yük olarak binen bu maliyetten kurtulacağız. Bunun yeri de ayrılmış vaziyette. Enerji santralini Allah'ın izni ile gelir gelmez kuracağız. Bunu kurduğumuz zaman buradaki en küçük işletmemizin de ortak olacağı bir hisse ile çıkacağız”

“OSB’YE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROLLÜ HALE GELECEK”

 Birçok şehrin Organize Sanayi Bölgelerinde, sahaya giren araçların ruhsatlarının güvenliğe bırakıldığını ifade eden Özeren, “OSB'de maalesef hala her taraftan rahat bir şekilde girilip çıkılıyor. Hırsızı, hurdacısı gecenin her saatinde her tarafa girip istedikleri eylemleri çok rahat yapabiliyorlar. OSB'yi tamamen düzenli bir alan haline getireceğiz.” dedi.

“KARARLAR KEYFİ DEĞİL, İSTİŞARE İLE ALINACAK”

 Aldıkları her kararı sanayicilerimizle ciddi istişareler yaparak alacaklarını ifade eden Özeren; “Sadece yönetim olarak “ben yaptım oldu” biçiminde bir yönetim anlayışı ile gelmiyoruz. Buradaki insanların hepsinin fikirlerini önemseyerek, istişare ederek bu yola devam edeceğiz.” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ İHRACAT”

 Çevre illerimizin ihracat rakamlarının Elazığ’dan yüksek olduğuna dikkat çeken Özeren, “Elazığ'ın ihracat rakamı sadece 140 Milyon Dolar civarında. İhracat yapan firma sayımız çok az. Önceliğimiz, firmalarımızı ihracata yönlendirmek bunların ufkunu açmak olacak. Elazığ OSB'de ihracat yapmayan firma bırakmayana kadar çalışacağız. Bunun için devlet her tülü imkânı sağlıyor. Yeter ki birlik, beraberlik olsun.”

"MERMERDEKİ BAŞARIYI DİĞER SEKTÖRLERE DE TAŞIYACAĞIZ”

İlimizin ihracatında blok mermerin büyük bir payı olduğunu, bu alandaki başarıyı diğer sektörlere yayacaklarını ifade eden Özeren, “İhracatı artırmak için adımlar atacağız. Bizler, “Ürün İhracat Ofisi” açacağız. Bu ofislerin görevi, üretilen ürünü alıp kendi etkili olduğu pazarlarda bunları çalıştırmaktır. Bu ofisin görevlileri, Elazığ'da bütün firmalarımızı ziyaret ederek hangi firmanın hangi ürünü ne kadar satabileceğini belirleyecek. İlimizdeki üretici arkadaşlarımızın ürettiği ve pazar sorunu yaşadığı tüm ürünleri satmak için gayret göstereceğiz.” dedi.

“OSB’DE İŞ BULMA OFİSİ”

 Elazığ OSB'de tamamen İŞKUR benzeri, iş arayan ile işçi arayanları buluşturacak bir birim oluşturacaklarını ifade eden Özeren, “Bu uygulama ile hem dışarıda iş arayan insanların gidip oraya kayıt yaptıracağı hem de içerideki iş insanlarımızın kendilerine ihtiyaç olan elemanlarını oraya bildirerek işveren ve iş arayan insanların buluşma noktası haline getireceğiz.” dedi.

“OSB’DE NE ÜRETİLDİĞİNİN BİLİNMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Elazığ OSB'de üretim yapan firmalarımızın neler ürettiklerine dair iş dünyasında ve kamuoyunda yeterli ve sağlıklı bilgi bulunmadığını, bu eksikliğin giderilmesi için “OSB Teşhir Salonu” kuracaklarını belirten Özeren, bununla birlikte bir sosyal tesis ve yanında bir misafirhane yapma projelerinin olduğunu da ifade etti.

ARABULUCULUK BİRİMİ

İşçi ve işveren arasındaki sorunları çözmek için arabuluculuk görevi yapacak bir birim oluşturacaklarını ifade eden Elazığ OSB Başkan Adayı Mehmet Özeren, sektörel toplantılar yaparak bu sektörlerin sıkıntılarını belirleyip önerilerini alacaklarını da dile getirdi.

DIŞ TİCARET UZMANI İSTİHDAMI

İlimizde üretilen mamullerin dış pazarlara açılması ve ihracatın artırılması amacıyla Elazığ OSB'de alanında uzman, dünyayı ve piyasaları çok iyi bilen profesyonel bir Dış ticaret uzmanı istihdam edeceklerini ifade eden Özeren, “Bu uzman arkadaşımız, ülkelerin taleplerini alacak, bu taleplerle ilgili olarak firmalara bildirecek. Firmalarla ihtiyaç sahibi olan insanları birleştirecek, onların satışlarına destek olacak dış ticaret ofisi olacak” dedi.

ULAŞIM PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ

 Elazığ OSB'deki ulaşım sorununu çözeceklerini dile getiren Özeren,  “Çalışanlarımızın iş yerlerine gelmeleri için gerekli çalışmaları yapacağız. OSB içerisinde bir ring hattı kuracağız. Ayrıca Elazığ OSB'de 5. kısımla 3. kısım arasında bir geçiş talebi var. Bu talebi de karşılayacağız. OSB'yi tam bir kurumsal yapı haline getireceğiz."

İLİMİZE YATIRIMCI ÇEKECEĞİZ

İlimizin üretimden kaynaklı imkân ve avantajlarını her platformda dile getiren ve büyükşehirlerdeki yatımcılarını şehrimize çekmek, gelen yatırımcılara gerekli teknik bilgi vererek onlarla yakından ilgilenecek bir birim kuracaklarını da ifade eden Elazığ OSB Başkan adayı Özeren,  tüm bu projelerin hayata geçirilmesi için  ekibiyle birlikte çalışacaklarını ve OSB’yi kurumsal bir kimliğe kavuşturacaklarını dile getirdi.