Özeleştiri, ders alınıyorsa değerlidir

Büyük değişim ve yenilenme söylemleriyle 8. Olağan Kongresine hazırlanan Ak Parti, belde ve ilçe kongreleriyle bu süreci resmen de başlattı. Bu kapsamda Elazığ teşkilatı da belde kongrelerinin ardından ilçe kongrelerine başladı. Cumartesi Karakoçan ilçe kongresi ile başlayan sürecin hızlı bir şekilde devam etmesi ve tamamlanması bekleniyor.

Özeleştiri, ders alınıyorsa değerlidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Karakoçan İlçe kongresinde konuşmacıların ortak vurgusu; kaybedilen bir seçim olduğu ve bunun sorumlusunun halk değil partilerini ve hizmetlerini yeteri kadar anlatamamaları öz eleştirisi idi.

Bu yaklaşım siyasette oldukça değerli ve doğru bir duruş. Seçim kaybedildiğinde halk tarafından kantarın topunun biraz fazla kaçırıldığından şikayet etme ve seçmenin yanlış yaptığından ziyade kaybetmenin sebeplerini kendinde aramak hem siyasi olgunluk hem de halkın görüşüne saygı duymaktır ki bu açıdan tüm konuşmacıları takdir ediyoruz.

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’yi hezimete uğratan gerçeklerin bilinmesi ve zaman zaman bunun itiraf edilmesi elbette siyasi bir erdemdir lakin yeterli değildir.

Seçimin kaybedilmesine sebep olan yanlış adımlar, bu adımları attıran ve yanlış tercih yaptıran odak ve lobilerin genel merkeze çöreklenmeleri ve çökmeleri hükümferma olduğu sürece yeni seçim kaybedişlerin yaşanmaması içten değil.

Bu açıdan Karakoçan ilçe kongresinde Milletvekilleri ve İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın konuşması oldukça doğru ve yerinde tespitlerden oluşuyordu.

Umarız bu vicdani ve öz eleştiri mahsulü değerlendirmeleri, seçim kaybedilmeyi getiren kararları alanlar ve uygulayanlar da duyar ve bir daha böylesi hatalara düşmezler.