ÖZE DÖNÜŞ MÜ?

AK PARTİ'DE BAZI GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ İLE YENİ ATAMALAR ÖZE VE PARTİNİN KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNÜLEREK YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLARAK YORUMLANIYOR

ÖZE DÖNÜŞ MÜ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'de son günlerde yaşanan bazı görev değişimlerinin yaşanmasından sonra eski isimlerin yeniden aktif görevlere getirilmesi partinin özüne ve kuruluş felsefesine yeniden dönüşün bir işareti olarak yorumlandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı ve yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı ve Ak Parti eski milletvekili Naci Ağbal atandı.

ESKİ BAKAN ELVAN’A YENİ BAKANLIK

Merkez Bankası Başkanlığına Eski Milletvekili Naci Ağbal’ın atanmasının hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını istedi  ve istifa etti.

 Albayrak'ın istifasının kabul edilmesinden sonra eski bakanlardan Lütfi Elvan yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve atandı.

EFKAN ALA, YENİDEN

Bu değişikliklerin ardından eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına getirildi.

Bingöl Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na getirildi.

MELİH GÖKÇEK İLE SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Bu atama ve değişimler sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya geldi.

Görüşmenin içeriği hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, yaşanan değişiklikler sonrası Melih Gökçek'e de yeni bir görev verilebileceği ifade ediliyor.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Gökçek;  "Akşamüzeri Sayın Cumhurbaşkanımı ziyaret ettim" ifadelerine yer verdi.

 

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNDE KAPI KAPALI MI?

Merkez Bankası'nda yaşanan değişim ve Berat Albayrak'ın istifası sonrası gündeme kabinede değişiklik olacağı iddiaları gelmişti. Bu iddiaları net bir şekilde yalanlayan Erdoğan, "Tabi bununla birlikte kabine değişikliği gibi spekülasyonların da döndüğü bir süreç başlatılmak istendi. Bizim medya tabi bu konuda mahir. Ancak Tayyip Erdoğan kalemşörlerin lafıyla hareket etmez. Siz yazacaksınız ya da televizyonlarda konuşacaksınız biz de ona göre mi hareket edeceğiz? Biz buralara makalelerle gelmedik. Tam aksine kalemşörlerle savaşa savaşa bu makama geldik" demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerini yorumlayan siyasi gözlemciler, yakın zamanda olmasa bile 2021’in ilk ayında bir kabine revizyonunun kaçınılmaz olacağı konusundaki ısrarlarını sürdürüyorlar.

 

SAMİMİ KADROLARA DÖNÜŞ

Ak Parti’nin anketlerde oy kaybı yaşadığının görülmesi üzerine en çok eleştiri aldığı ve tüm kesimleri mağdur eden ekonomik çöküş ile hayat pahalılığının önünü kesmek için Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığında gerçekleştirilen değişimin, diğer bakanlıklar ve kurumları da kapsayacak şekilde devam edeceği ifade ediliyor.

 

SIRADA BÜROKRASİ VAR

Ülke yönetiminde yapılan son değişiklerin ardından sıranın bürokrasiye geleceğini ifade eden siyasi gözlemciler, illerde bulunan bölge müdürlükleri ile il ve şube müdürlüklerinde de önümüzdeki günlerde köklü değişimlerin yaşanacağını ve atamaların ehliyet ve liyakatle birlikte misyona gönül vermiş ve bu konuda yıllardan beri unutulmuş samimi insanların öne çıkacağı ifade ediliyor.