Özdağ'ın Doğru Tespiti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'gizli protokol' tartışmalarının ardından muhalefeti sarsan bir iddia ortaya attı. 'İlk kez açıklıyorum' diyen Özdağ, İYİ Parti'nin seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyledi.

Özdağ'ın Doğru Tespiti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP'ye oy veren seçmenin ikinci turda Başkan Erdoğan'ı desteklediğini belirten Özdağ, "Birinci turda Sinan Oğan'a vermiş ama ikinci turda Kemal Bey'e vermemişler." ifadelerini kullanmış.

Durum aynen de Özdağ’ın dediği gibi oldu. Daha önce de yazdık bu köşelerden. 14 Mayıs seçimleri öncesi bir siyasi parti adına esnaf ve resmi kurum gezileri yaparak “bir oy MHP’ye bir oy Reise” diyen siyaseten önemli bir şahsiyetin yakın çevresine ilk turda Oğan’a ikinci turda Erdoğan’a oy verdiğini söylemesi Özdağ’ı teyit ediyor.

14 ve 28 Mayıs seçimleri aslında birçok kişinin kafasının karışık olarak sandığa gittiği bir seçim oldu. Millet ittifakına oy verenlerin bir çoğunun da kalbi çok rahat değildi Cumhur ittifakına da.. Ama sandıktan Türkiye ve ülkenin geleceği ve bölünmez bütünlüğü çıktı. Enflasyonun ikinci plana düştüğü seçimler sonrası hükümetin de bu gündemi artık birinci plana alıp çözmesi gerekiyor.