Osman Paşa'ya Vefa

4 Mart 2021 tarihinde bir son dakika haberi düştü ajanslara. Bitlis'in Tatvan İlçesinde bir helikopterin düştüğü ve şehitlerin olduğu ifade edildi önce. Ancak birkaç saat sonra helikopterde 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerimizle birlikte şehit olduğu haberi tüm ülkeyi ve şehrimizi yasa boğmuştu.

Osman Paşa'ya Vefa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirde hemen herkesin, her bir bürokratın, okul müdürünün, esnafın ve medya mensuplarının birebir tanıdığı, herkesle iyi bir iletişim ve samimi bir dostluk kuran Osman paşamızın  şehadeti üzmüştü Elazığ’ı.

O gün Osman Paşa’nın şehadeti ile üzüntü duyan Elazığ halkı, bugün vefasını gösterdi ve adının sonsuza dek yaşatılacağı bulvarın açılışı da gerçekleştirildi.

Askeri alanın açılıp halkın hizmetine sunularak  bir bulvar olarak hizmete açılışında kendisinin de çok emeği ve katkısı olan, Genelkurmay başkanlığına Elazığ Belediyesi’nin bu talebi için olumlu cevap yazıp, bu güzel hizmetin gizli kahramanı olan Osman Paşa’nın adı, Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan bulvara verildi ve açıldı.

 Şehit Korgeneral Osman Erbaş Bulvarı’nın açılış törenine katılan Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın eşi Ziynet Erbaş’ın “Bu yolları çok iyi biliyordu, hatta ‘Ziynet, bak ben bu yolun  buraya yapılmasına izin verdim” diyor, geceleri bile gelip bölgeyi gösteriyordu” sözleri de Osman Paşanın nasıl bir halk adamı ve memleket sever olduğunu göstermeye yeter de artar bile.

Osman Erbaş Paşa, bu ülke, bu bayrak ve topraklar için şehadet şerbetini içti. O şimdi şehit tahtından Elazığ’a bakıyor ve adının verildiği bulvardan geçenleri görüyor ve onların duasını alıyor.

Bulvarın hayata geçmesinde ve isminin verilmesinde başta Başkan Şahin Şerifoğulları olmak üzere, emeği, katkısı ve alın teri olan herkese teşekkür ediyor ve mübarek Cuma gününde aziz hatırasına bir Fatiha okuyoruz inşallah. El Fatiha..