Ortağını Söyle…

Arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim gibi özlü bir sözümüz var. Kiminle arkadaşsan, kiminle dostsan sen de biraz onun gibisindir. Atalarımız da 'ya huyundan ya suyundan' diyerek birlikte yol yürünen insanlarla Meclis Genel Kurulu'nda 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nın açılış programı düzenlendi.

Ortağını Söyle…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamalarıyla başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip'ın salona girmesinin ardından İstiklal Marşı okundu.
İstiklal Marşı okunurken tüm milletvekilleri ayağa kalktı.

Ancak terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin İstiklal Marşı'na eşlik etmediği görüldü.

HDP, her yıl Meclis Genel Kurulu'nda düzenlenen programlarda aynı tavrı göstermesine karşın Atatürk’ün kurduğu CHP ve milliyetçi geçinen İyi Partiden herhangi bir tepki gelmedi.

Tüm siyasi geleceğini, Erdoğan’ı düşürme hesapları üzerine kurgulayan CHP ve İyi Parti’nin İstiklal Marşına yapılan bu haksızlığı görmezden gelmeleri, Millet ittifakının önceliklerinin ne olduğunu da ortaya koyuyor.

Bu bakış açısıyla siyaset yapan, ulusal çıkarlar, mavi vatan, milli savunma sanayi gibi konuları gereksiz bulan bir anlayışa, ülkeyi halkımız emanet eder mi sanıyorsunuz? 

Milli çizgiler her türlü görev ve makamların üstündedir. Hele hele İstiklal Marşımıza saygı göstermeyenler ile   dirsek temasında olup iktidar hayali görenler, hem milletten hem de Türkiye’nin gelecek tasavvurundan uzak kimselerdir. Günün birinde iktidar olsalar dahi şehitlerimiz  kanları ve maneviyatının altında ezileceklerdir.