Online Takı Satışı Alanında Öncü Bir Bayan Girişimci

Başak MERAL GÜNDÜZ/Gittikçe yükselen bir alana, online takı ve aksesuar satışına, girenlerden biri de Nihal Çağrıbay, işini büyütme çabasında.

Online Takı Satışı Alanında Öncü Bir Bayan Girişimci
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MÜŞTERİLERİME ŞIK GÖRÜNMENİN LÜKSÜNÜ UYGUN BÜTÇEYLE YAŞATACAĞIM BİR MARKAM VAR

Nihal Çağrıbay,“15 yıl özel bir şirkette muhasebeci olarak çalıştıktan sonra her zaman hayalini kurduğum işimi yapmaya başladım.Her kadının takıya olan ilgisi bende de vardı ve müşterilerime şık görünmenin lüksünü uygun bütçelerle yaşatacağım bir marka kurdum ve bu markayı “ideal online satış markası”olarak belirlefik.Çünkü artık toplum olarak oturduğumuz yerden kolayca alışveriş yapmak hobi haline geldi.İşi kurarken öğrendim çoğu şeyi, hala daha öğreniyorum, öğreneceğim de. En keyif aldığım kısmı da bu zaten. Hem içerisinde her şeyi barındırıyor, sizi sürekli dinamik, motive ve heyecanlı tutuyor, hem de siz kendi çocuğunuz gibi büyütüp, şekillendirebiliyorsunuz.Danıştığım çok kişi oldu elbette, hepsi de işlerinde iyi ve güvendiğim insanlardı. Çok fikir alırım, yine de kendi bildiğimi uygularım, öyle de oldu.Herkesin rahatlıkla satın alabileceği fiyatlarda satışa sunuyoruz. Gelen tepkilerden, müşterilerimizin ilgisinden oldukça memnunuz. Bu sadakatin sürekliliğini korumayı amaçlıyoruz”dedi.

İŞ HAYATINDA KADIN OLARAK YER ALMANIN ZORLUKLARI VAR MI SİZCE? VARSA NELERDİR?

Çağrıbay,“Eskiden olsa, vardı diyebilirdim ama günümüzde kalmadığını düşünüyorum. Yaratılan, sunulan fırsatı almasını bilmekle ilgili bu durum. Kadınlarımızdaki farkındalık eskisi gibi değil, oldukça yüksek. Kadının girebileceği alanlar; sektörel olarak değişkenlik gösterse de; günümüzde hem aile hem iş hayatından ödün vermeden ikisini bir arada yürüten başarılı profillerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Ki bu da; gurur verici bir tablo.İlerisi için, ürün çeşitliliğimizi arttırmak, hitap ettiğimiz kitleleri genişletmek niyetindeyiz. Farklılık yaratmak adına üzerinde çalıştığımız projelerimiz mevcut. Adım adım hepsini hayata geçirmek arzusundayız. Birlikte göreceğiz.”dedi.

 KENDİ İŞİNİ YAPMAK İSTEYEN BAYANLARA NELER TAVSİYE EDERSİNİZ?

Çağrıbay,“Girişimciliğin maddi imkânlarla doğru orantılı olduğunu düşünebilirler. Ancak günümüzde ufak yatırımlarla bir Internet sitesi kurmak veya online satış yapmak göründüğü kadar zor değil.Tek ihtiyaçları;”istemek”gerisi zaten kendiliğinden geliyor.Sonuç olarak ben minik ekibimle “Başrol Jewelry”markasını kurduk. Marka adını kurarken biz kadınlar olarak başrolü hakettiğimizi düşünerek sizler bu hayatta başrol oynarken bizimde bir rolümüz olsun istedik.Başrol benim;sensin,biziz.”dedi.