Önemli Uyarı: Son 8 Gün!

Sosyal Gvenlik Kurumunun 7326 Sayılı Kanunla Yapılandırma Kapsamına Alınan Alacakların Son Başvuru Tarihinin Dolmasına 8 Gün Kaldı.

Önemli Uyarı: Son 8 Gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Mehmet Sıtkı Erman 7326 Sayılı Kanun ile yapılandırma kapsamına alınan alacakların son başvuru tarihine 8 gün kalması nediyle açıklama yaptı. Başvuru tarihini kaçırmayınız diyen Erman, şu bilgileri aktardı: 

"Bu kârlı yapılandırmayı kaçırmayınız. 31Ağustos 23:59 tarihine kadar başvurmanız halinde son yılların en cazibeli yapılandırmasından faydalanabilirsiniz.
Sayın işverenimiz/Sigortalımız,
7326 Sayılı kanunla Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırılması imkânı sağlanmıştır. 2021/Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait ve kesinleşmiş olan;
Sigorta Primleri
Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri,
İşsizlik sigortası primleri,
İdari para cezaları,
İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları,
Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar,
4/b (BAĞ-KUR) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar,
Yapılandırma kapsamındadır.
Yapılandırma kapsamında; anapara borçlarınız için gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacak, bunların yerine borçlarınız Yİ-ÜFE (Yurt içi üreticifiyatları endeksi) ile güncellenecektir.
Güncellenmiş borcunuzu ilk taksit ödemesi süresi sonu 31.10.2021 tarihine kadar peşin ödemeniz halinde Yİ-ÜFE tutarının %90’ı, iki taksitle 30.03.2021 tarihine kadar ödemeniz halinde ise Yİ-ÜFE tutarının %50’si silinecektir.
İdari para cezalarında ise; anapara borcunun %50’si silinecek, kalanı Yİ-ÜFE ile güncellenecektir.
Yapılandırılan borçlarınızı ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 veya 18 taksitte de ödeyebilirsiniz.
Başvurularınızı e-Sigorta / e-devlet kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine yapabileceğinizi, yapılandırmaya başvurulmaması halinde yasal takip süresi ile karşılaşacağınızı hatırlatmak isteriz."