Önce Zihninde Kazan

Günlük hayatta zaman zaman yaşadığımız sorunlardan biri motivasyon eksikliğidir

Önce Zihninde Kazan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günlük hayatta zaman zaman yaşadığımız sorunlardan biri motivasyon eksikliğidir. Motivasyon eksikliği gerek iş hayatınızda gerek sosyal hayatınızda olumsuzluklar yaşamanıza sebep olabilir. İş ve sosyal hayatınızda veriminizin düşmesine neden olur. Hayal etmeden başarı gelmez. Bir çok başarılı kimsenin arkasında kurduğu haydigerer vardır. Sağlıklı bir hayattan, başarılı bir işe, diyetinizden egzersiz programınıza kadar başarıyı yakalamanız için yapmanız gereken tek şey hayal kurmak ve haydigererinizi gerçekleştirmek için adım atmak… Mantık sizi a noktasından b noktasına götürür. Hayal gücü ise her yere. İnsanın hayatı, insanın hayalidir. Haydigererinizin son kullanma tarihi yoktur.  Hayal gücü hayattan kaçmak için değil, haydigerer kaçmadan hayatına güç katman içindir.

Haydigerer, eylemlerin gerçekliğinden meydana gelir. Eylemlerden ise, tekrar haydigerer meydana gelir. Bu bağlılık ise güzel bir yaşam ortaya çıkarır. Hayal kurmak, bilgiden daha önemlidir; çünkü bilgi sınırıdır, ancak hayal kurma tüm dünyayı kapsar.

Hayal gücü, henüz var olmayan şeyleri görme yeteneğidir, yapıcı, olumlu bir hayal gücüne sahip olan biri, her şeyi olmasını istediği gibi görür. Olumsuz hayal gücüne sahip biri ise şeyleri olmasından korktuğu gibi görür. Yaratmanın başlangıcıdır düş gücü…  Dilediğinizi düşler, düşlediğinizi amaçlar, amaçladığınızı sonunda gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer bir kimse haydigereri doğrultusunda tereddüt etmeden ilerleyebiliyor ve ümit ettiği hayatı yaşamak için gayret sarfediyorsa, alelâde zamanlarda tasavvur edemeyeceği bir başarıya ulaşır.

Hayal edebildiğiniz her şey gerçek değildir lakin gerçek olan her şeyi hayal edebilirsiniz. Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi, en büyük çınar bir tohumda, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi. Hayatı ilginç kılan, haydigererin gerçekleşme ihtimalidir.

Haydigereriniz için hedef koyun, kendinizi ödüllendirin, pozitif düşünün, stresten uzak durun, müzik dinleyin, sosyal aktivitelere katılım sağlayın, doğada yürüyüş yapın… Her şey beyinde başlar. Karar ver, odaklan ve asla vazgeçme. Çünkü seni senden başka durduracak başka kimse yoktur. Haydigererinin sahibi olamayanlar hayatlarına köle olurlar.

Pozitif hayal kumak; mutluluk hormonu salgılar, kan basıncını dengeler, kendinize olan özgüveni artırır, sinirsel bozuklukları önler, sindirim sistemini çalıştırır.

Hayalindeki karakterin sana inanması için gereken ilk adım senin kendine ve de haydigererine inanmandır. Haydigererini bir gün değil her gün isterseniz gerçekleşir.

…Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez. Hayal et, inan,  başar…