Önce Elazığ'ı Sonra Bütün Ülkeyi Yeniden İnşa Edecek!

Elazığ'da faaliyete başlayan Zarif Kelebekler Eğitim ve Kültür Derneği, Fevzi Çakmak Mahallesi'nden başlayarak, şehirde bulunan öğrencilerin umudu olmak istiyor.

Önce Elazığ'ı Sonra Bütün Ülkeyi Yeniden İnşa Edecek!

Akran zorbalığı konusu ülke gündemini sarsmaya devam ederken sokaklarda sigara içen, küfürlü konuşan ve saygısız hareketlerde bulunan çocuk sayısı gün geçtikçe artıyor. 25 yaşındaki Alican Tam, bu sorunu kendi çevresinden başlayarak çözmekte kararlı olduğunu ve elinden geleni yaptığını belirtti.

Önce Elazığ'ı Sonra Bütün Ülkeyi Yeniden İnşa Edecek!

“AKRAN ZORBALIĞININ GÜNDEMDEN DÜŞMEDİĞİ ŞU GÜNLERDE MAHALLEMDEKİ ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNİ KURTARMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM”

2017 yılından beri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde öğrencilere her anlamda destek olduğunu belirten Tam, Derneğin kuruluş amacının Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki gençlerin, çocukların umudu olmak ve onları geleceğe hazırlamak olduğunu aktardı.

Önce Elazığ'ı Sonra Bütün Ülkeyi Yeniden İnşa Edecek!

Alican Tam yaptığı açıklamada, “Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2017 yılından beri öğrencilerimize hem sosyal hem de eğitim anlamında elimden geldiği kadar destek veriyorum. Daha önce Fevzi Çakmak Cemevi’nde bu işi yapıyordum ama öğrencilerimin sayısı gün geçtikçe arttığı için burayı tutmak durumunda kaldım. Resmiyet kazanmak için yaklaşık 3 ay önce bir dernek durduk, Zarif Kelebekler Eğitim ve Kültür Derneği. Tüzüğümüzde de geçtiği gibi, mahallemizde ve Elazığ’da bulunan öğrenciler için elimizden gelen desteği veriyoruz. Tek amacımız bu gençleri, çocukları geleceğe hazırlamak. Akran zorbalığının gündemden düşmediği şu günlerde mahallemdeki öğrencilerin geleceğini kurtarmak için elimden geleni yapıyorum.

Yeni kurulan bir bina olduğumuz için bir takım eksiklerimiz var elbette. Ancak velilerimizle birlik olduk, bazı kurumların da maddi manevi yardımlarıyla derneğimizi kurup yerleştik. Öğrencilerim benim için çok önemli.

Şu an kış mevsimi olduğu için ve okullar olduğu için planladığımız etkinlikleri yapamıyoruz, sadece öğrencilere okulları ve dersleri konusunda yardımcı oluyoruz. Bahardan itibaren etkinliklere ve çalışmalara hız kazandıracağız.” Dedi.

Önce Elazığ'ı Sonra Bütün Ülkeyi Yeniden İnşa Edecek!

“HAFTADA BİRKAÇ SAAT BURADA BİZİMLE ZAMAN GEÇİRMELERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA ÖZENMELERİNİ ENGELLİYOR”

Sadece Elazığ’da değil, ülke genelinde gündemde olan, ancak henüz keskin çözüm bulunamayan akran zorbalığı ve küçük yaşlarda kötü alışkanlıklar edinme sorununu eğitimle çözmek istediklerini açıklayan Tam, derneğin nihai amacını ve öğrencilerin ne kadar değerli olduğunu şu cümlelerle ifade etti: “Elazığ Fevzi Çakmak Mahallesi’nden başladık, amacımız zamanla Elazığ’ın diğer bölgeleri ve gücümüz yeterse ülkede bulunan çocuklarımıza yardımcı olmak. Çocuklara haftada birkaç saat Matematik, Türkçe, İngilizce dahil birçok derste yardımcı oluyorum. Haftada birkaç saat burada bizimle zaman geçirmeleri kötü alışkanlıklara özenmelerini engelliyor.

“MADDİ İMKANSIZLIKLARIN BU ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ KARARTMASINA İZİN VERMEYECEĞİM”

Çok zeki bir öğrenci kitlesine sahibiz. Ancak aileler maddi yetersizliklerden dolayı öğrencilerimizi dershaneye gönderemiyor. Bu durum da mahallemin öğrencileriyle diğer öğrencilerin aynı şartlarda yarışmadığını gösteriyor. Biz de bu eksiği bir nebze kapatmak için bu projeyi hayata geçirdik. Derneğimize yaklaşık 85 öğrenci kayıtlı. Maddi imkansızlıkların bu çocukların geleceğini karartmasına izin vermeyeceğim.

Önce Elazığ'ı Sonra Bütün Ülkeyi Yeniden İnşa Edecek!

“İÇİNE KAPANIKLIK BİR BAŞARISIZLIKTIR”

Günümüzde çevre yapısı git gide değişiyor. Haberlerde küçük yaşta öğrencilerin sigara kullanma alışkanlığı edinmesi, alkole ve uyuşturucuya ilgi duyması, akran zorbalığı ve daha sayamadığım nice kötü alışkanlıkları görüyoruz. Bu şartlar altında öğrenciler gerçekten çok kötü yerlere sürükleniyor. Biz de oraya sürüklenmemesi için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. İçine kapanıklık bir başarısızlıktır. Öğrencilerimiz ne kadar sosyal olursa her anlamda başarılı olabilirler. Böyle düşündüğüm için öğrencilerimi sosyalleştirmeye çalışıyorum.”

“KIZ ÇOCUKLARININ YETENEKLERİNİ KEŞFETMELERİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Elazığ’da kız futbol takımı bulunmaması şehirdeki kızlar için dezavantaj oluşturuyor. Bu sorunu gündeme getirip çözüm arayışında olduklarını belirten Alican Tam, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Elazığ’da kız futbol takımı bulunmuyor, yakın zamanda bir takım kurmak ve kız çocuklarının yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak istiyoruz. Bu vesileyle belki Elazığ genelinde bir bilinç gelişir ve kızlarımız hak ettikleri değeri görürler.”