Olması Gereken Bu…

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplumda suyun bilinçli kullanımı için eğitim seferberliği başlatmaya hazırlanıyor. Bakanlık, su bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması amacıyla anasınıfları da dahil su okur yazarlığı derslerinin ilköğretim müfredatına girmesi için ilgili kurumlarla görüşmelere başlamış

Olması Gereken Bu…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Mart ayında başlatılan 1. Su Şurası kapsamında oluşturulan çalışma gruplarında, suyun bilinçli kullanımına yönelik pek çok adımın atılmasına karar verildi. 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, el yıkama, diş fırçalama gibi günlük aktivitelerdeki bilinçsiz su kullanımı sebebiyle hane halkı su tüketiminde günlük kişi başı su israfının ortalama 82 litre olduğunu belirterek, eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla bu oranı düşürmeye kararlı olduklarını belirtti. Su tüketiminde alışkanlıkların önemine vurgu yapan Bakan Pakdemirli, küçük yaşlardan itibaren bu bilincin kazandırılmasının önemine dikkat çekti. 

Ülkemizin son yıllardır en büyük sorunlarından biri olan kuraklık ve su israfı konusunda ciddi bir adım atılması gerektiğini bir çok defa ifade etmiştik. 

Özellikle su israfının çok olmasından dolayı ülkemizde su kaynaklarının azaldığını ve ilerleyen yıllar da artık su kaynaklarımızın bile kalmayabileceğini ifade etmiştik. Tarım ve Orman Bakanlığı, toplumda suyun bilinçli kullanımı için eğitim seferberliği başlatmaya hazırlanmasını olumlu buluyor ve destekliyoruz. 

Bakanlık, su bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması amacıyla anasınıfları da dâhil su okuryazarlığı derslerinin ilköğretim müfredatına girmesi için ilgili kurumlarla görüşmelere başlaması önemli bir çalışma ve desteklenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Su bilincinin küçük yaşta çocuklarımıza kazandırılması geleceğimizin de kurtulması demektir. Aksi halde bir damla su bulamayabiliriz. 

Su hayattır. Susuz bir dünya düşünülemez ve devamlılığı olamaz. O nedenle böyle bir projenin en kısa zamanda hayata geçmesi gerekiyor.