Oldu da Bitti Maşallah!..

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün akşam saatlerinde 'değişim' ana gündemiyle toplandı. Toplantıda masaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından vurguladığı 'değişim' talebi ve iç muhasebe yatırıldı.

Oldu da Bitti Maşallah!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşen kritik toplantıda 2'si büyükşehir olmak üzere 5 il başkanının değişmesi gündeme geldi. AK Parti'de Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan Afyonkarahisar olmak üzere 7 şehrin il başkanları değişti.

İl başkanları değiştirilen 4 ilin, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçmesi dikkat çekti. Zonguldak AK Parti'den CHP'ye, Kastamonu MHP'den CHP'ye geçti, Adıyaman AK Parti'den CHP'ye, Afyonkarahisar AK Parti'den CHP'ye geçmişti.

7 il başkanını değiştirmekle sözde halkın verdiği mesajı yerine getirdiğini zanneden Ak Parti’nin bu cılız değişim hamlesi tabanda hiç bir karşılık bulmadı.

Ak Parti tabanı, tabanda değişim istiyor. Genel merkeze çöreklenmiş menfaat şebeklerinin ve ihale simsarlarının değişmesini bekliyor. İnadına iki dönem İstanbul ve Ankara’nın açık ara kaybedilmesine sebep olan çapsız ve yeteneksiz genel başkan yardımcılarının değişmesini talep ediyor.

Ve hala halka umut olamayan bir Ak Parti tablosunun devam etmesine sebep olan siyaset baronlarının evlerine gönderilmesini bekliyor.

Bunlar yapılmadığı takdirde değil 7, 77 il başkanı dahi değişse sonuç değişmeyecek ve Ak Parti’nin yeniden birinci parti olması mümkün olmayacak.