Oldu Bitti Hayırlı Olsun!

Eski Orman Bölge Müdürlüğü binasının 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası hasar alması gerekçesiyle  Zübeyde Hanım Caddesi'nde yeniden bir idari bina yapılması için çıkılan ihale sonucu sözleşme imzalandı.

Oldu Bitti Hayırlı Olsun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ uzun yıllardır kamu kurumlarının binalarının şehir dışına taşınması için kamuoyunun ciddi bir beklentisi var. Bu doğrultuda önemli bir mücadele veren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın girişimleri neticesinde ilk somut adım Karayolları Bölge Müdürlüğü binasının taşınması için sözleşme imzalanması ile atılmıştı. Ancak gelinen noktada Orman Bölge Müdürlüğü'nün oldu bittiye getirmesiyle gelen tüm tepkilete rağmen tıpkı DSİ bölge müdürlüğü örneğinde olduğu gibi bir bölge müdürlüğü binası daha şehir merkezinin tam ortasında yeniden yapılacak.

DEPREMİ ŞEHİR ADINA DEĞİL KENDİ İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA FIRSATA ÇEVİRDİLER
Şehirdeki tüm tepkiler göz ardı edilerek düzenlenen ihaleye gerekçe olarak ise Elazığ depremi gösterildi. Depremin şehir adına fırsata çevrilmesi gerekirken ve kamu kurumlarının binalarının şehir dışına taşınmasını için tarihi bir fırsat ortaya çıkmışken bu fırsat siyasilerin sadece seyirci kalması ile kaybedilmiş oldu.

10 DÖNÜMDEN FAZLA ALAN BETONLAŞACAK

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapılacak 10.800 m2 alana sahip Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde  Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Müdürlüğü Hizmet Binaları ayrıca Çok Amaçlı Toplantı Salonu, Laboratuvar,  Yemekhane ve Sosyal Tesis de yer alacak. Bu betonlaşma girişimi ile şehir merkezindeki yüzlerce yetişmiş ağacın ise geleceği tehlikede.

SÖZLEŞME İMZALANDI

19 Temmuz 2023 tarihinde yapılan ihaleyi kazanan Urul Alt Yapı İnşaat Elektrik Petrol Ürünleri Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile 16.Ağustos.2023 tarihinde sözleşme imzalanmıştı.

 İNŞAATI BAŞLADI

Sözleşme imzalanmasının ardından Urul Alt Yapı İnşaat Elektrik Petrol Ürünleri Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası inşaat çalışmalarına başladı.

Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası inşaatının 700 Günde tamamlanması planlanıyor.