'OKUMA BİLİNCİNİ DAVRANIŞA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ'

Erol KARA/Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Elazığ her yerde okuyor' projesi tanıtım toplantısı öğretmenevi salonunda yapıldı.

'OKUMA BİLİNCİNİ DAVRANIŞA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,”Amacımız okuma bilincini davranışa dönüştürmek.” dedi.

 

Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısına Elazığlı şair, yazar ve gazeteciler ile Milli Eğitim Şube müdürleri katıldı.

 

10 Ocak Dünya çalışan gazeteciler günü nedeniyle gazetecilerin çalışma gününü kutlayan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, başlatılan proje hakkında gazetecilere bilgi verdi.

 

Feyzi Gürtürk,”Okuma dinimizin ilk emri. Okumanın hayatımızda çok gerilerde olduğunu tespit ettik. Onun için “Elazığ her yerde okuyor” projesi ile okuma seferberliği başlattık. 24 Kasım 2017 ‘de bu projeyi başlattık. Bu projenin ilk etabı 2020 ikincisi 2023 ve beşikten mezara kadar söylemiyle hayat boyu devam edecektir. Amacımız okuma bilincini davranışa dönüştürmek. Hayatımıza bir yön çizme açısından bilinçli okumalar diye değerlendirdik. Eğer okumamız bilince dönüşmüyorsa hayatımızda hiçbir değişiklik olmuyor.’’ dedi.

 

“Elazığ her yerde okuyor” projesinin tanıtım koordinatörü olan Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen de projenin detayları hakkında gazetecilere bilgiler verdi.