Okullarda Teneffüs Süresi Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için teneffüs süresinde değişiklik kararı aldı.

Okullarda Teneffüs Süresi Değişti

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Öğretmenler öğrenciler ve teneffüs sürelerini araştırmaya başladı. Peki, okullarda teneffüs kaç dakika oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için teneffüs sürelerinde düzenlemeye gitti. Bakanlığın düzenlemesine göre, teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği"nde yapılan değişikler Resmi Gazete’de yayımlandı.

SINIF GEÇME PUANI YÜKSELTİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için 50’ye yükseltildi. Herhangi bir dersten bu puanların altında kalan öğrenciler not ortalamaları tutsa bile takdir ya da teşekkür de alamayacak.
Diğer yandan sınıf geçme için gerekli not ortalamasını tutturamayan öğrencilerin geçme ya da kalmalarında son kararı öğretmenler kurulu verecek.  Yapılan değişikliklere göre tekli eğitimde teneffüs süreleri uzatılırken önümüzdeki yıldan itibaren, okula kaydolan öğrencilerin öğrenim görecekleri şube ve öğretmen kura ile belirlenecek.

TENEFFÜSLERDEN BİRİ EN AZ 20 DAKİKA OLACAK

Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.

Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.

DEVAMSIZLIKTA VELİYE BİLDİRİM YAPILACAK

Yapılan düzenlemeyle okula gelmeyen, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek. Devamsızlığın 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde bildirim yapılacak.

Kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınan öğrenciler için devamsızlığın 30'uncu gününde de bildirim sağlanacak.

DAĞILIMLAR OTOMATİK YAPILACAK

2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için bu işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak. Ayrıca şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Düzenleme öncesinde sadece anne ve babası çalışan çocuklara nakil konusunda kolaylık sağlanıyorken yapılan değişiklik ile yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık getirildi.