Okudum ve Güldüm

Abdullah Gül'e öğrencilik yıllarından beri arkadaş ve dost olan, aynı öğrenci evini paylaşan, 17-25 Aralık olaylarında Pensilvanya'daki FETÖ tarafından yazılan mektubu Gül'e götürdüğü iddia edilen gazeteci Fehmi Koru, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı' sözlerinden sonra dikkat çeken bir yazı kaleme almış.

Okudum ve Güldüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Abdullah Gül'ün Millet İttifakı'nın adayı olup olmayacağına dair iddiaları köşesinde yorumlayan Koru, önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek" sözlerini hatırlattı.

Bu cümlelerin devlet deneyimi ve tecrübesi ile Gül'ü anımsattığını söyleyen Koru, "O ihtimalin sıfır olduğunu vurgulayan yazılar okudum. Okudum ve güldüm. Neden güldüğümü seçim yaklaşınca anlatırım." ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru'nun yazısının devamında şunlar yer aldı: "AK Parti, anlaşılır sebeplerle, ilk seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'nun veya CHP'den birinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor. İktidar medyası da kendini bunu sağlamakla görevli biliyor. Farklı bir isim aday olarak çıksın istenmiyor. İlla CHP'li biri aday olmalı. Kılıçdaroğlu zeki bir politikacı, iktidar cephesinin bu beklentisini anladı ve ne zaman adaylık konusu kendisine soru olarak yönetilse, aklında farklı bir isim olduğunu düşündürecek cevaplar vererek karşı tarafın nasırına basmaya başladı."

Fehmi Koru’dan önce, şehir siyasetini ve dengeleri çok iyi gören, kulis bilgilerine sahip olan gazete yazı ekibimiz, Hakimiyet’e Göre köşesinde pazartesi günü bu konuyu dile getirmiş ve Kılıçdaroğlu’nun gönlünün Abdullah Gül’de olduğunu “Yine mi Gül” başlığıyla değerlendirmiş ve yorumlamıştı.

Bizlerin bu değerlendirmesinden sonra Fehmi Koru’nun Gül’ün aday olma ihtimalini sıfır gören yazıları okuyup da gülmesi öyle çok da yabana atılacak bir türden değil.
Fehmi Koru, Abdullah Gül’ün en yakın arkadaşı olmakla birlikte sırdaşı ve her kesimle diyalog kurarak buradan bir siyasi mühendislik projesi üretme gibi bir yeteneği olan bir kurt gazeteci. 

Fehmi Koru, Abdullah Gül’ü ilgilendiren ve onun da içinde bulunduğu bir projeden bahsediyorsa dikkate almak, pas geçmemek lazım.  Kılıçdaroğlu’nun tarif ve tasvir ettiği tüm özelliklerin okları  Abdullah Gül’ü gösteriyorsa  bu pası alan Koru, elbette böyle bir öngörüde bulunmasını kaçırmayacak kadar tecrübeli bir gazetecidir.