Öğretmenlere de Ayar…

Öldürülen ve bıçaklanan öğretmen haberlerinin sıklıkla medyada yer aldığı bu günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanununda çok önemli kurallar  getiriliyor.

Öğretmenlere de Ayar…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğretmenlere şiddete karşı yaptırım ve cezaların ağırlaştırıldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında, öğretmenlere yönelik de disiplin hükümleri de yer alıyor.

Türkiye genelindeki birçok okulda görev yapan bazı öğretmenler, sosyal medyada takipçi sayısını artırmak için öğrencilerinin ders sırasındaki görüntülerini çekip yayınlıyor. Ancak çoğu öğretmen, bu görüntüleri yayınlamadan önce öğrencinin ailesinden izin almıyor.

Taslakta, yüz binlerce takipçiye ulaşan bu öğretmenlere yönelik hükümler de var. Sosyal medyada fenomen olmak için öğrencilerin görüntülerini çeken öğretmenlere ceza verilecek.

Taslakta, öğrencisine kötü örnek olabilecek davranışlarda bulunan öğretmenlere yönelik de disiplin hükümleri yer alıyor. Örneğin, öğrencisinin yanında argo konuşan öğretmenlere aylıktan kesme cezası uygulanabilecek.

Öğretmenlere şiddet haberlerinin gölgesinde kalan ama hemen hemen her velinin şikâyetçi olduğu öğretmen hallerinin de cezalandırılmaya tabi tutulması önemli bir gelişme.  Şöhret ve baba öğretmen olma adına eğitim ve öğretimi yok sayıp racon kesen, tavır ve hareketleriyle kötü örnek olan bazı öğretmenlerin de kendine bir çeki düzen vermesi gerekirdi. Bu şekilde yaşanan   olumsuzlukları öğrencilere atıp bazı öğretmenlerin kendilerini masum, mazlum ve mağdur gösterme dönemi de son bulmuş olacak.

Bu arada görevini hakkıyla yapan, saygın, rol model ve gençleri anlayan öğretmenlere saygımız sonsuz ve onlar iyi ki varlar. Onlar da olmazsa zaten ne okullar, ne eğitim çekilir.