Öğretmenevi Kampanyaları

İlimizde motel kısmı olmadığı için yeni bir öğretmenevi yapılması konusunda Türk Eğitim-Sen'den sonra Eğitim-Bir-Sen de harekete geçti ve imza kampanyası başlattı. Her ne kadar Eğitim-Bir-Sen, Öğretmenevi eksikliğini bundan bir yıl önce de dile getirmiş ve yetkililerden bu konuda adım atmalarını istemiş ise de bu güne kadar herhangi bir müjde gelmemişti yetkililerden.

Öğretmenevi Kampanyaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de bu konuda konuşarak basına yaptığı açıklamada 3-4 ay içinde bu konuda sonuç alabileceklerini söylemişti.

Ülkemiz ekonomik şartları ve bakanlıklara verilen ödenekler yanında değişik çalışan gruplarına verilecek zamlar da gösteriyor ki Bakanlıkların bina yapımına ayıracak çok da bütçeleri olmayacak.

Burada iş, bakanlık yerine yerel yöneticilerimize düşüyor. Şu an otel olarak da kullanılabilecek birçok binaları ve bahçesi olan çok sayıda atıl durumda olan kamu binası var.

Bunların başında ise eski Devlet Hastanesi geliyor. Hem çok rahatlıkla otele çevrilecek odaları hem de daha birkaç yıl önce her kısmı elden geçirilmiş ve kullanıma hazır birimlerden oluşuyor.

Bahçesinde yetişmiş ağaçları ve otopark olarak da kullanılacak geniş alanları olan bu bina öğretmenevi olarak kullanılabilecek birinci tercih olarak önümüzde duruyor.

Öğretmenevi olarak kullanılacak ikinci bina alternatifi ise Asker Hastanesi. Bu bina da her yönüyle şirin bir öğretmenevi olmayı hak eden her birimi birkaç yıl önce yenilenmiş bir bina.

Geçmişte FETÖ yapılanmasının dershanesi olarak kullanılan Birinci Harput Caddesindeki binanın geçmişte de Büyük Elazığ Oteli olarak hizmet verdiğini biliyoruz. Daha sonra ise o günün şartlarında dershane olarak kullanılması amacıyla FETÖ’cülerin kullandığı binanın mülkiyet durumunu bilmiyoruz.

15 Temmuz sonrası Milli Eğitime devredilen okullar örneğinde olduğu gibi eğer kamuya geçmişse, kamunun bunu değerlendirme imkânı var. Ancak bildiğimiz ve gördüğümüz o dur ki bina 15 Temmuzdan beri atıl ve sahipsiz duruyor. Öğretmenevinin otel kısmı bu alanda hizmet verebilir.

Mevcut öğretmenevinin tescilli ve yıkılamaz kaydı bulunan binasının restore edilmesi ve Millet Kütüphanesine dönüştürülmesi konusundaki çalışmalar devam ediyor. Bu proje hayata geçse dahi bahçesinin yazlık öğretmenevi bahçesi olarak kullanılacağı ve bu konudaki talebi kısmen de olsa cevap verebileceği düşünülürse, konaklama ihtiyacını giderecek ek bir öğretmenevi ile sorunun çözülebileceğine inanıyoruz.

Umarız, sendikaların kampanyaları karşılık bulur ve yeni bir öğretmenevi ve hizmet binası teklifine sıcak bakılır da  ihale yapılır. Ama bu olmasa bile mevcut atıl binalardan yeni bir öğretmenevi de oluşturma imkanı  ve ihtimali de çok uzak değil.

Eğer bakanlıktan birkaç ay içinde müspet bir haber gelmeyecekse iş yerel yöneticilerimiz ve Valimiz Ömer Toraman’a düşecek ve şirin bir öğretmenevi ilimize kazandırılacak diye umut ediyoruz.