Öğrenci Bizim, Yemeği Bizden...

Elazığ, 42 bin öğrenciye bilim ve eğitim yuvası olan çok köklü, son yıllardaki atılımları ve başarıları ile göz dolduran Fırat Üniversitesinin varlığı ile gurur duyuyor. Üniversitenin bilimsel ve sosyal alanda ortaya koyduğu bu gayret ve duyarlılığına, Kanal Fırat'ta başlatılan örnek bir kampanya ile halkımızın da ortak olarak katkıda bulunması memnuniyetle karşılandı.

Öğrenci Bizim, Yemeği Bizden...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal Fırat Televizyonu tarafından başlatılan ve öncülüğünü başarılı gazeteci Furkan Dilaver’in yaptığı kampanya ile Fırat Üniversitesinde okuyan öğrencilerin aylık 100 TL olan yemek kartlarını hayırseverlerin üstlenilmesi sağlanıyor.

İlk günden itibaren yoğun ilgi gören kampanyaya hayırsever iş insanlarından destekler devam ediyor.

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, 223 öğrencinin yıllık yemek ücretini üstlenerek öğrencilerin yanında oldu. Birçok siyasi, iş insanı ve adının açıklanmasını istemeyen birçok hayırsever, kampanyada verilen iban numarasına para yatırarak öğrencilerin yemek bedellerini ödeme yarışına girdiler.

Yaşanan ekonomik kriz, en çok da bir ya da birkaç çocuğu üniversitede olan aileleri vurdu. Her alanda yaşanan fiyat artışları ve alım gücü yetersizliği sebebiyle özellikle çocukları dışarda okuyan aileleri zor durumda bıraktı.

Misafirperverliği yanında yardım severliği ile öne çıkan hamiyetperver Elazığ halkının, başka şehirlerden ilimize öğretim görmek için gelen üniversite öğrencilerinin ekmeğine katık olabilecek bir destekte bulunmaları çok anlamlı.

Bu işi sadece hayırsever iş insanlarına da bırakmamak lazım.  Belirli bir geliri olan hemen herkes bir ya da iki öğrencinin yemek bedelini rahatlıkla ödeyebilir.

Bu anlamlı destek ve katkı ile üniversite okuyan gençlerimiz, nerede olursa olsunlar, hangi görevde bulunursa bulunsunlar, asla Elazığ’ı ve Elazığlıları unutmazlar. Ve nerde bir Elazığlı ile karşılaşsa ve tanışsa, bu şehirden övgüyle bahsetmekle birlikte her işlerinde yardımcı ve destek olmaktan da geri durmazlar.

Bu örnek kampanya ile hayırlı işe sebep ve vesile olan Furkan Dilaver ve Kanal Fırat’a sonsuz teşekkürler ediyor ve bu kampanya için açılan IBAN numarasını veriyoruz. 
Ziraat Bankası Fırat Üniversitesi Şubesi

IBAN: TR2600 0100 1561 3474 2736 5094  
Bu hesaba havale yaparken; “öğrenci yemek bursu”  açıklamasını girmeyi de unutmayalım.