Odaların Birlik Seçimi

Deprem ve pandemi sürecinde birçok zorluk yaşayan, aylarca işyerleri kapalı kalan, bu dönemde değişik bakanlıklar ve odaların kısmi destekleri ile ayakta kalmaya çalışan esnaflar ve esnaf odaları, kendilerine dört yıl süre ile önderlik ve rehberlik edecek Elazığ Esnaf Odaları Birliği başkanını seçmek üzere sandığa gidiyor.

Odaların Birlik Seçimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnafların özlük haklarını korumak ve örgütlü olarak gelişmelerini sağlamak amacıyla birçok meslek dalı için kurulan esnaf odaları,  bağlı oldukları üst yapı olan Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanlık seçimlerine hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda her bir oda kendi genel kurulunu yapmış ve başkanının seçmişti. Her meslek gurubunun kendi oda başkanının seçmesinin ardından, tüm odaların bağlı bulunduğu Elazığ Esnaf Odaları Birliği de başkanını seçmek amacıyla cuma sandık başına gidiyor. 

 20 MAYIS CUMA SANDIK KURULUYOR
25 oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 193 kişinin oy kullanacağı seçimler, 20  Mayıs Cuma  günü yapılacak. Eğer çoğunluk sağlanamadığı takdirde 24 Mayıs Salı günü seçim gerçekleştirilecek. Yapılacak seçimlere ilgi ve katılım oranının yüksek olacağı ifade ediliyor.

4 ADAY VAR
Cuma günü yapılacak olan Elazığ Esnaf Odaları Birliği Genel kurulunda 4 isim yarışacak.

Mevcut başkan Cemil Erdem’in yanı sıra, Elazığ Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Elazığ Sıhhi Tesisat Odası Başkanı Mehmet Çete, başkanlığa aday olduklarını  duyurmuş ve çalışmalara başlamışlardı.

Odaların Birlik Seçimi

KIYASIYA BİR YARIŞ
Elazığ Esnaf Odaları Birliği Genel kurulunda yarışacak olan 4 adayın da güçlü olduğu ve kıyasıya bir yarışın gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Uzun süreden beri bu görevi sürdüren, deprem sürecinde şehir dışında olması dolayısıyla üyelerin eleştirilerine maruz kalan mevcut başkan Cemil Erdem’in gücünü korumakla birlikte, diğer adayların projeleri ve vaatleri sebebiyle zorlanabileceği ifade ediliyor.

Odaların Birlik Seçimi

PROJECİ BAŞKAN 
Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına aday olan Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, bu görevini uzun süreden beri rakipsiz sürdürmeyi başaran bir oda başkanı olma özelliğini sürdürüyor.

Değişik bakanlıklar, FKA, KOSGEP ve daha birçok kurumla ortaklaşa yaptığı projelerle üyelerine sayısız imkanlar sunan, üyeleri ve diğer esnafları sıklıkla ziyaret eden, bürokrasi ve üst düzey yöneticileriyle olan  özel dostlukları sebebiyle birçok esnafın problemlerini çözme konusunda öne çıkan Ulaş’ın seçimlerde iyi bir sonuç alması bekleniyor.

Odaların Birlik Seçimi

KURNAZ, İYİ BİR ÇIKIŞ YAKALADI
Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına aday olan Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, yeni bir kurum olmasına rağmen özellikle deprem ve pandemi sürecinde esnaflara ciddi anlamda kredi veren bir başarı ortaya koyarak esnafların takdirini kazanmış bir isim olarak öne çıkıyor. 

Odaların Birlik Seçimi

ÇETE, İDDİALI
Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına aday olan Elazığ  Sıhhi Tesisat Odası Başkanı Mehmet Çete, uzun süre bu görevini başarıyla yürüten ve geçtiğimiz aylarda da yeniden güven tazeleyen bir isim. Geçmişe dayalı dostlukları ve başarılarıyla iddialı bir şekilde seçimlere hazırlanan Çete’nin bu çabasının sonuç getirip getirmeyeceği cuma günü belli olacak.

ESNAFLAR DİNAMİK BİR BİRLİK İSTİYOR
Cuma günü yapılacak Elazığ Esnaf Odaları Birliği seçimlerinde oy kullanacak üyelerin;  durağan statik bir birlik yerine günün ihtiyaçlarına göre tavır ve inisiyatif alan, üyelerinin menfaatlerini şahsi menfaatlerinin üzerinde tutan, iş ve işlemlerinde şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir ve dürüst bir yönetim için sandık başına gidecekleri ifade ediliyor.