Oda Seçimleri

Ocak ayı ile birlikte birçok esnaf odasının kongre süreçleri de başlıyor. Değişik oda başkanlarını ve başkan adaylarını televizyonlarda izliyor, basın kuruluşlarına yansıyan demeçlerini okuyoruz.

Oda Seçimleri

Odalar, şehrin en önemli lokomotifleri, çekici gücü, vizyonu ve geleceğidir. Odaların yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalar sonucu oluşan ekonomik değer, şehrin ve şehir insanının kazanımıdır. 

Bir şehir; yarı resmi OSB, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Odalarının ufku, vizyonu, gayreti ve profesyonel çalışma sonucunda  ortaya koydukları projelerle gelişir. 
Esnafların,  yatırımcıların ve iş insanlarının önünü açacak, onları bürokrasinin insafına terk etmeyecek, her zorluğu açmakla kalmayıp proje ofislerinin ortaya koyacağı alanlara yönelterek, şehrin ekonomisine yön veren ve katkı sunan bir bakış açısı ve vizyon ortaya koymalı esnaf odalarımız.

Önümüzdeki günlerde yapılacak kongrede adaylardan hangisinin kazanacağı elbette üyelerin takdir ve onayıyla gerçekleşecek. Biz seçimin sonucunda değiliz.  Ancak mevcut başkan ve yönetimine karşı  aday olan  arkadaşların, söylem, proje, yanlışları dile getirme ve olması gerekenleri dile getirmeleri yönleriyle mevcut başkan ve yönetimi üzerinde yapıcı, üretici ve yeni projeler ortaya koymaya zorlayacak nezaketli ve seviyeli bir dil ortaya koymalarını memnuniyetle izliyoruz.

Şehri ve odası için seçim yarışına giren ve hayata geçireceği projelerle üyelerinin karşısına çıkan başkan adaylarına başarılar diliyoruz. Bizler, kimin kazandığından ziyade, şehrin ne kazanacağı tarafında ve konumundayız.