Ocak Ve Şubat Aylarında Elazığ OSB'de 1700 Kişi İşe Alınacak

Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve özel bir tekstil firması tarafından iş başı eğitim kursu verildi. Kurs sonunda sertifika töreni düzenlendi. 

Ocak Ve Şubat Aylarında Elazığ OSB'de 1700 Kişi İşe Alınacak

Törende konuşan OSB Başkanı Suat Öztürk OSB’de 20 bin istihdam hedeflerini yinelerken, ocak ve şubat aylarında 1700 kişinin işe alınacağı müjdesini de verdi.


Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR tarafından Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tekstil sektöründeki iş yerinde iş başı eğitim kursları açıldı. Kursa katılan kursiyerler için sertifika töreni yapıldı.


Sertifika törenine Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İŞKUR Müdürü Abdullah Balcı, Halk Eğitim Müdürü Kenan Tabar, OSB Başkanı Suat Öztürk katıldı.

Gala Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zülfü Emre Can, kursiyer sayısının ilerleyen zamanlarda artacağını dile getirerek; “300 kişiye yakın şuanda hazır sertifikayı alacak çalışanımız var. Yakın bir zamanda 500 kişiye vereceğiz. Yeni yatırımlarla birlikte bu sayı daha da yükselecek.” Dedi.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, tekstil alanında Elazığ’da büyük gelişmeler olduğunu bu kapsamda halk eğitim merkezi olarak nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda çalıştıklarını söyleyerek; “özellikle son zamanlarda Elazığ’da tekstil alanında çok büyük fabrikalar açıldı. Bizlerde bu fabrikaların iş gücü ihtiyacını karşılamak için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde İŞKUR ile yapılan protokol çerçevesinde öğrencilerimizi yetiştiriyoruz ve fabrikalarımızda çalışabilir nitelikli iş gücü oluşturabilme açısından katkı ve destek sunuyoruz.” Dedi.

İş Kur Müdürü Abdullah Balcı eğitimlerin verilmesinde güçlü bir iş birliği olduğunu belirterek; “Gala Tekstil bir enstütü bir okul gibi. Burada değişik mesleklerde tekstil sektöründe çok kıymetli elemanlar yetiştiriyoruz. Bu paydaşlardan birisinin de İŞKUR olması bizleri mutlu ediyor.” İfadelerini kullandı.

 
Halk Eğitim Müdürü Kenan Tabar, kursla hem istihdam yaratmak hem de ara eleman ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyleyerek; “OSB’de geçtiğimiz yıl bütün üretim yapan firmalarda kurslar açtık. Hem istihdam yaratmak amacıyla hem de ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurslarımızı düzenlemekteyiz bugün de kursları bitiren kursiyerlerimizin sertifika törenini düzenleyeceğiz.” Dedi.

“2023 SONUNDA OSB’DE 20 BİN İSTİHDAM HEDEFLENİYOR”
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk,  böylesi tekstil tesislerinin çoğalmasını amaçladıklarını kaydederek; “Bizim amacımız bu tür tesislerin daha çok çoğalması. Buradaki istihdam sayısını önümüzdeki yıl yeni yatırımlarla birlikte 800 ile 1000 kişiye çıkacaktır. Mevcut tesis de büyüme kapasitesine sahip bir tesis. Elazığ’daki hedefimiz 7500 çalışan personel sayısı var. Bayan olarak 2000’e yakın kişi çalışıyor. 2022’nin sonlarına doğru bu hedefimizi 15 16 binde tutturacağız. 2023’ün sonunda 20 bin çalışan hedefimiz var.” Dedi.


“OCAK VE ŞUBAT AYLARINDA OSB’DE 1700 KİŞİ İŞE ALINACAK”
Sertifika töreninde konuşan Başkan Öztürk, Ocak ve Şubat ayında farlı tekstil kuruluşları tarafından bin 700 civarında kişinin işe alınacağını duyurarak; “diğer tekstil sektöründeki kardeşlerimiz yakın zamanda 1700 kişiyi işe alacak. Bunu da bundan duyuruyorum. Ocak, Şubat ve Mart ayına kadar bütün firmalarla beraber 1500 ile 1700 kişi işe alınacak.” Dedi.