Nurten Teyzenin Azmi…

Geçtiğimiz günlerde haber sitelerine bir haber düştü ve hepimiz örnek bir azim hikayesini okuyarak, helal olsun dedik.

Nurten Teyzenin Azmi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Neydi haber, isterseniz birlikte bir okuyalım:

Elazığ’da yaşayan 2 çocuk ve 4 torun sahibi 70 yaşındaki Nurten Yurttaş, bu yıl katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavını (YKS) kazanarak hem üniversite hayalini gerçekleştirmenin hem de gençlere örnek olmanın mutluluğunu yaşadı. İlkokul, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirip diploma aldıktan yıllar sonra bu yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Fırat Üniversitesi (FÜ) İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi iktisat bölümüne kayıt yaptıran 70'lik Nurten Yurttaş, eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte fakültesinin yolunu tuttu. 

Alkışlarla karşılanan üniversitenin en yaşlı öğrencisi Yurttaş, eğitimin ilk gününde torunu yaşlardaki öğrencilerle aynı sırayı paylaşmanın heyecanını yaşadı. Oğlunun indirdiği videoları izleyerek girdiği sınavı kazandığını ve anne baba baskısıyla başarının gelmediğine dikkat çeken Yurttaş, "Hepsi benim torunlarım" dediği sınıf arkadaşlarıyla birlikte 4 sene sonunda mezun olmayı hedefliyor.

Haberin özeti bu.Hepimize örnek olacak bir azim hikayesinin mimarı Nurten Teyze’yi tebrik ediyoruz. Okumanın yaşı yok sözünün en büyük örneği Nurten teyzemiz, yaşının ilerlemiş olmasına rağmen, büyük bir azim göstererek hayaline kavuşmuş. Bazı gençlerimizin bahanelere sığınarak yapamadığını ve başaramadığını başaran bu teyzemizin tüm ülkeye örnek olmasını diliyoruz…

İnşallah mezuniyet haberini de okuruz ve mutluluğumuz daha artar. Tebrikler.