Noteri Kaptırmam!

Merhum Demirel'in, yine merhum Özal'ın doğu ve güneydoğuya hizmetlerini sahiplenmesi üzerine 'Gap'ı kaptırmam' diye bir çıkışı ve tepkisi olmuştu. Benzer bir olaya benzer bir vakayı da şu günlerde Elazığ yaşıyor.

Noteri Kaptırmam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevcutlarının hem sayıca hem de fiziki mekânlarıyla ihtiyaca cevap vermediği gerekçesiyle özellikle sanayi sitesi ile şehrin doğusuna hizmet verecek bir noktada 5. Noter açılması ile ilgili Hakimiyet olarak çok sayıda manşet ve haber yapmıştık.

Yetkililer de bu talebi görerek harekete geçtiler ve ilgili kurumlardan olumlu cevaplar alarak süreci başlattılar.

Bu faaliyeti asıl gayreti olanların dışında kimler sahiplenmiş ve nasıl bir açıklama yapılmış çok araştırmadık  ama Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, bir hakkın teslim edilmesi ve gerçeklerin bilinmesi açısından Elazığ’a 5. Noter açılması ile ilgili olarak bazı medya kuruluşlarında ve kamuoyunda yerli yersiz değerlendirmeler yapıldığına dikkat çekmiş ve “durun kalabalıklar” diyerek noter şehrimize 5. Noter açılması sürecini baştan sona özetlemiş.

İyi de yapmış. Zira ortada ihtiyacı görme, bu ihtiyacı gidermek için gayret, alın teri ve çok sayıda görüşme varsa elbette bunun bilinmesi ve takdir edilmesi gerekir.

ETSO Başkanı Arslan’ın olayı uzun uzadıya anlatmasından da anlaşılıyor ki epey bir gayret sarf edilerek ilimize Doğukent taraflarında, sınırları da belirlenen bir alanda 5. Noter açılması için Adalet Bakanlığından izin çıkmış. Hemen ardından ilana da çıkılmış ancak herhangi bir talipli çıkmadığı için yeni bir noterin açılması mümkün olmamış.
Olayın özü ve özeti bu. Bu hizmetin gelmesinde öncülük eden ETSO Başkanının gayretlerini takdir ediyoruz. Artık zor olan kısım geçilmiş sadece noterlik vasfı ve yetkisi olan bir ismin Elazığ’da noter açması konusunda çalışma yapılması kalmış.

İlimizde avukatlık yapan saygın bir ismin Çemişgezek’te noter açmasından da anlıyoruz ki şahıslar kendi illerinde noter olamıyor. Mevzuatta böyle bir engel olmasa Elazığlı avukat arkadaşımız anında gelir 5. Noteri açardı kendi şehrine.

Umarız kısa süre içerisinde  aranan noter bulunur da vatandaşın fazla sıra beklememek ve pandemi kurallarının fazla uygulanmadığı ilimiz noterlerinden kaçarak kilometrelerce uzaktaki ilçe noterlerine gitme uygulaması sona erer de 5. Noter de Gap gibi kaptırılmamış olur.