Nostaljik sergiye yoğun ilgi

Fırat Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından, Elysium AVM'de açılan sergide öğrenciler Yeşilçam film afişlerine kendi damgalarını vurdular ve vatandaşlardan büyük beğeni topladılar

Nostaljik sergiye yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra KABUKÇU/ Elysium AVM’de nostalji rüzgarları esti. Fırat Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından açılan sergide öğrenciler yaptıkları çalışmaları Elazığlılar’ın beğenisine sundu. Yeşilçam film afişlerini kendi benliklerine göre tasarlayan öğrenciler, çalışmalarıyla sergiyi gezenlerden büyük takdir topladı. Açılışını Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Yılmaz’ın yaptığı sergiyi Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da gezdi.

BAŞGÜN: “TÜRK SİNEMASININ KÜLTLEŞMİŞ AFİŞLERİNİ SEÇTİK”
Serginin koordinatörü Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ferda Başgün, “Fırat Üniversitesi Sinema Afişleri sergisine hoşgeldiniz. Sergimiz kapsamında sinema ve dizi afişlerini öğrencilerimizle yeniden çalıştık. Öğrencilerimiz aileleriyle, arkadaşlarıyla sinema filmi afişlerini çekmeye çalıştılar. Aynı kostümler, aynı pozlarla aynı hikâyeleri oluşturmaya çalıştılar. Türk filminin kültleşmiş film afişleri var. Kadir İnanır, Türkan Şoray, Kemal Sunal film afişleri var. Dünya sinemasında ünlü afişleri de öğrencilerimiz yorumladı. Öğrencilerimize böyle bir proje verdim. Uzaktan eğitim sürecinde bunların eğitimlerini verdim. Pandemiden çıktıktan sonra böylesine büyük bir sergiyle insanları bir araya getirmeyi planladık. Güzel ve mutlu bir sergi. Herkes kendi hayatının başrol oyuncusudur. Öğrencilerimiz de bu film afişlerinde başrol olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kamera arkası görüntülerimiz de mevcut. Sergimiz devam ediyor. Bu afişlerin yanı sıra kitap ayracı çalışmalarımız var, sinema biletleri tasarımlarımız var. Bu çalışmayı sizlerle buluşturmaktan çok mutluyuz. Açılışımıza rektör yardımcımız Mehmet Yılmaz ile eşi Mesude Yılmaz ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Yalın Kılıç Türel katıldı. Bu proje çok büyük oldu. Biz bu projeyi film festivallerine de taşımak istiyoruz. Projemiz devam edecek ayrıca yürüttüğüm derslerde öğrencilerimize konsept dersi de veriyorum. Onların başrol olabileceği konulardan seçmek istiyorum. Uzaktan eğitim olmasına rağmen çalışmaları hep takip ettim. Pandemi sürecinin bitmesi bizleri çok mutlu etti. Sanal sergi yapsak da hiçbiri canlı serginin yerini tutmuyor” dedi.

ÖĞRENCİLER, VATANDAŞLARIN İLGİSİNDEN MEMNUN…
Öğretim Görevlisi Ferda Başgün’ün sergi fikriyle projeye başladıklarını söyleyen FÜ Grafik Tasarım bölümü öğrencisi Şüheda Demirtaş, “Bize bu projeden bahsettiğinde korkularımız vardı. Bu afişlerin tamamını çıkarırken hocamız tüm süreçlerde yanımızda oldu. Hocamız bize elinden gelen desteği sağladı. Serginin amacı eskiyen şeyleri eskise de yeniden sunabilmek. Zaman değişebilir ama insanların sevdiği şeyler hep baki kaldır. Bizde bunu tekrarlamak için bu sergiye başladık. Sergiye katılım bir hayli yüksek oldu. Bu denli kalabalık olacağını düşünmemiştik. Beklediğimizden çok daha kalabalık oldu” şeklinde konuştu.
Film afişlerinin kendilerine göre uyarlamasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Grafik Tasarım bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Bekir Ateş, “Kendi fikirlerimizle, düşüncelerimizle bir ambiyans oluşturduk. Kuzgun dizisinden bir çalışmamız var. Ben Barış Arduç’a olan hayranlığımdan dolayı Kuzgun’u seçtim. Onu Eyşan adlı bir çalışmaya dönüştürdüm. Bir dönem İtalyanca’ya olan merakımdan dolayı diğer bir çalışmamda da sinyor lakabını kullandım. Sergimizin ikinci günü ve Elazığ’da bu tarz bir sergi ilk defa yapılıyor. Şu an için fazla bir ilgi yok ama ilerleyen zamanlarda bu tarz sergiler arttığında ilgi de artacaktır” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır’dan sergi için geldiğini kaydeden Kadir Ödük, Fırat Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nü uzaktan eğitimle bitirdim. Eğitimlerimiz uzaktan olmasına rağmen gayet iyi geçti. Şu an bu sergide olduğumuz için mutluyuz. Herkes tarafından afişlerimiz görülebiliyor ve bu bizi çok mutlu etti. Ben Yeşilçam klasiklerinden Bizim Aile’yi afiş olarak seçtim. Ailecek çektik biz resmi tüm ailem yer alıyor afişte. Kadın kıyafetlerinde eski dönemi çağrıştıran elbiseler bulabildik. Erkeklerde sadece Münir Özkul’u canlandıran amcamın takım elbisesi vardı. Photoshop, illüstratör işlemleriyle afişi tamamladık” diye konuştu.
Öğrenci Salih İnal ise, “Bingöllüyüm, Elazığ’da Grafik Tasarım bölümünde okuyorum. Hocalarımızın yaptığı projeye tam destek veriyoruz. Çok eğlendik çalışırken. Hocalarımız destek oldu. Sergiye katılım beklediğimizin üzerinde oldu. Beğenenler çok oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Elysium AVM zemin katta yer alan sergiyi gezmek isteyen vatandaşlar için sergi 24 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.

Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi
Nostaljik sergiye yoğun ilgi