Normalleşme süreciyle ilgili merak edilen tüm sorular yanıtlandı

Elazığ Valiliği normalleşme süreciyle ilgili merak edilen tüm soruların yanıtlarını paylaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlnan ve normalleşme süreciyle ilgili merak edilen tüm soruları ve yanıtlarını paylaştı.

İşte o sorular ve yanıtları:

 Soru 1. Lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay gibi bahçesi yeme içme yerlerine girişte HES zorunlu kodu mudur?  

Cevap 1: Genelge ile restoran açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak% 50 kapasite ile 07.00-19.00 saatleri arasında çalışmaları öngörülen lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi tüm yeme-içme yerlerine girişte tüm HES kodu sorgulamasının  yapılması zorunludur.  İşletmeciler tarafından HES kodu sorgulaması yapılıp yapılmadığı ve HES kodu yapılmadığı ve HES kodu müşteri kabulü yapılıp yapılmadığı hususlarına yapılacak denetimlerde uygulanacak ve aykırı davranışların tespiti halinde gerekli idari değişiklikler yapılacak.  

Soru 2: Dernek lokalleri genelgeye tabi midir?  

Cevap 2: Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerdeki dernek lokalleri de genelge ile kıraathane ve çay bahçeleri için öngörülen uygulamaları sağlamak koşuluyla akşam 19.00'a kadar açık olabilir.  Sadece dernek üyelerine% 50 kapasite şartına uygun hizmet verebilecek olan dernek lokallerinde oyun (kağıt, okey vb.) Oynanmasına müsaade edilmeyecektir.  Çok yüksek risk grubunda bulunan illerde dernek lokalleri kapalı kalmaya devam yok.

Soru 3. Kahvehaneler ve kıraathanelerde oyun oynanabilecek midir?  

Cevap 3: Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerdeki kahvehaneler, kıraathaneler, çay ve kır bahçeleri ile derneklerinde salgınla mücadele tedbirleri çerçevesinde oyun (kağıt, okey vb.) Oynanmasına müsaade edilmeyecektir.  Çok yüksek risk grubunda illerde kahvehane, kıraathane gibi oyun okuma işyerleri, kapalı kalmaya devam mevcut.  

Soru 4. Bar, pavyon, gazino, taverna ve nargile salonu / kafe gibi işyerleri genelge yapan midır?  

Cevap 4: Bar, pavyon, gazino, taverna ve nargile salonu / kafe gibi işyerleri 02.03.2021 tarih ve 3514 sayılı genelge içinde olmayıp bu işyerlerinin önceki genelgelerimiz çerçevesinde tüm illerde kapalı tutulmasına devam veli.  Soru 5. İnternet kafe / salonu, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lunapark gibi işyerleri genelgeye tabi midir?  

Cevap 5: Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerdeki internet kafe /, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lunapark gibi oyun ve eğlence dışarı genelgede belirtilen% 50 kapasite sınırı ile 07,00-19.00 saatleri arasında çalışabileceklerdir.  Çok yüksek risk grubunda illerde bu işyerleri kapalı kalmaya devam.

Soru 6. Tekel büfeleri sokağa çıkma kısıtlaması sınırlaması sınırsız ve günlerde çalışabilecek midir?

Cevap 6: Tekel büfeleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde kendileri için işlem ve esaslar ile açılış ve kapanışlarına uymak koşulu ile faaliyet gösterebilecek olup, tekel büfeleri sokağa çıkma sınırlaması süresi ve kapalı günlerde kalmaya devam etme.  

Soru 7. Sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek olan yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımızın ve gençlerimizin şehirlerarası seyahatleri nasıl olacaktır?  

Cevap 7: çıkış, varış ve güzergah illerinde yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki iller halinde gelecek halinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımız / gençlerimizin şehirlerarası seyahatleri halihazırdaki uygulamadaki gibi izne tabi olup 30.11.2020 tarih ve 0076 sayılı Genelgemizle esaslar hakkında  Seyahat seyahat seyahatlerinden izin belgesi düzenlenmesi.  Çıkış, varış ve güzergah illerinde sadece düşük ve orta risk grubundaki illerin halinde ise bu yaş grubundaki vatandaşlarımızın şehirlerarası seyahatleri için izin alınmasına gerek yoktur.  Ayrıca 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız yanlarında veli / vasisinin sağlanması şartı ile herhangi bir risk grubu yapılmaksızın ve izne tabi şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

Soru 8. Sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek olan yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanabilecekler mi?

Cevap 8: Düşük, orta ve yüksek risk altında bulunan illerimizdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanabileceklerdir.  Çok yüksek risk grubundaki illerimizde ise 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız için şehir içi toplu ulaşım araçlarımız için şehir içi toplu ulaşım araçlarımız için şehir içi toplu ulaşım araçlarımız.  

Soru 9. Cenazeler ve taziyeler konusunda uygulama şeklinde olacaktır?

Cevap 9: Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara uyulmak kaydıyla cenazelere katılacak kişi başı herhangi bir kısıtlama uygulanmayacaktır.  Yüksek ve çok yüksek risk bulunan illerimizde ise halen uygulanmakta olduğu gibi cenazelere katılım 30 kişi ile sınırlandırılacaktır.  Tüm risk gruplarında taziye evlerinin kapalı tutulmasına devam edilecek ve evlerde veya başka bir başka toplu taziye uygulamasına izin verilmeyecektir.

Soru 10. Hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler son genelgeye tabi midir?  

Cevap 10: Hamam, sauna ve masaj salonu gibi işyerleri düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde 07.00-19.00 saatleri arasında% 50 kapasite sınırı uygulanmak şartıyla faaliyet gösterebileceklerdir.  Çok yüksek risk bulunan illerimizde ise hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler 30.11.2020 tarih ve 20077 sayılı Genelgemiz yayın yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalmaya devam edeceklerdir.  

Soru 11. Kamu kurumlarındaki kapalı çay ocağı faaliyet gösterebilirler mi?  

Cevap 11: Kamu kurum ve kuruluşlarındaki çay ocağı ve kantinler, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde bu işyerleri için yer alan esaslara uyulmak kaydıyla faaliyet gösterebileceklerdir.  

Soru 12. Restoranlarda canlı müzik yapılabilir mi?  

Cevap 12: 21/12/2020 tarih ve 21153 sayılı genelge, 02/06/2020 tarih ve 8591 sayılı genelge ile 30/05/2020 tarih ve 8556 sayılı genelgede açık üzere dans oyun vb.  amaçlı olanlar olmak üzere canlı müzik özellikle kısıtlama getirilmiş olup, restoranlarda canlı müzik etkinliğine izin verilmeyecektir.

Elazığ Hakimiyet Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN