Normalleşme göstergesi mi?

CHP'nin Özgür Özel döneminde normalleşme sürecine girmesinin değişik anlamda yansımaları oldu. Bunun son örneği ise meclisin açılışında yaşandı.

Normalleşme göstergesi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM'de 2 aylık aranın ardından yeni yasama yılı başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'na girdiği dakikalarda CHP'li vekillerin 5 yıl aradan sonra ilk kez ayağa kalktıkları görüldü.

CHP yönetiminin gün içinde partili milletvekillerine ayağa kalkmalarını ancak alkışlamamalarını tebliğ ettiği ortaya çıkmıştı. Bazı vekillerin ise bu mesaja karşı tepki gösterdiği ve açılış sırasında kuliste bekleyeceği belirtildi.

DEM milletvekilleri dışında tüm milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meclise girdiği an ayağa kalkması, CHP’nin sorumlu muhalefet yaptığının ve tüm eleştirilerine rağmen Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygı göstermesi, vatandaşlar tarafından da takdir edildi.

Her şeye karşı gelen bir muhalefet anlayışının halkta karşılık görmediğini bilen CHP, bu konuda isabetli bir adım atmış durumda. Umarız CHP; diğer milli konularda da benzer bir hassasiyeti ortaya koyar.