NÖBETE DEVAM

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ve pazar günü 81 ilde eş zamanlı mitinglerle taçlandırılan demokrasi nöbetleri Çarşamba gününe kadar devam edece

NÖBETE DEVAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ve pazar günü 81 ilde eş zamanlı mitinglerle taçlandırılan demokrasi nöbetleri Çarşamba gününe kadar devam edecek.

81 il meydanında dev ekranlardan izlenen mitingle, tüm dünyaya ‘Türkiye tek yürek’ mesajı verildi. Mitinge katılım sayısı 5 milyon olmasına rağmen ABD basınının mitingde 1 milyondan fazla kişinin bulunduğu yorumunu yapması ilginç bulundu.

 

ELAZIĞ YİNE KENDİNE YAKIŞANI YAPTI

Yenikapı’da yapılan mitingle EŞ ZAMANLI OLARAK Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan “Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitleri” Mitingine 10 binlerce Elazığlı katıldı. Her siyasi partiden demokrasi meydanında buluşan insanlar hep bir ağızdan FETÖ terör örgütüne lanet okudular.

 

MEYDAN SAATLER ÖNCE DOLDU

Saat 15.30 başlanacağı ilan edilen mitinge sabah saatlerinden itibaren halkın geldiği görüldü. Mitingin başlama saatinden önce  alanın önemli bir kısmına havanın oldukça sıcak olmasına rağmen insanlar akın etti.

 

MEYDAN DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DÖNDÜ

Saat 15’ten itibaren 5 ayrı noktadan emniyet kontrolü altında miting alanına giren Elazığlılar milli konularda gösterdiği birliktelik ile bir kez daha destan yazdılar. Birçok siyasi partiye mensup insanlar, Ak Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, Saadet Partilisi, Hüdaparlısı ve bir dönem HDP’ye oy verdiği halde partinin gerçek yüzünü gördüğü için pişman olan insanlar alanda hep birlikte vatan ve bayrak vurgusu yaptılar. Farklı partililerin aynı sloganla FETÖ’yü kınaması ve milli irade konusundaki hassasiyeti geleceğimiz adına da ümit verici bir tablo olarak dikkat çekti.

 

İL BAŞKANLARI TAKDİR TOPLADI

“Zafer demokrasinin meydanlar milletin” sloganıyla Demokrasi ve Şehitler Mitingine davet edilen siyasi parti il başkanlarının birlik beraberlik vurgusu da büyük takdir topladı. Milli irade ve demokrasiye sahip çıkma yolunda tüm siyasi parti il başkanlarının ortak bir dil ve söylem kullanmaları, vatan ve bayrak konusunda tüm farklılıklarını bir kenara atarak tek ses olmaları geleceğimiz açısından,

önem taşıdığını belirten vatandaşlar bu birlikteliğin devam etmesini istiyorlar.

 

15 BİN BAYRAK, SU VE ŞAPKA DAĞITILDI

Pazar günü gerçekleştirilen miting öncesi tüm hazırlıklar en ince detayına kadar düşünüldü. Törene giriş yapılan 5 noktada Elazığ Belediyesi halkımıza su, bayrak ve şapka dağıttı. Dağıtılan  bayraklarla meydan tam anlamıyla kırmızı beyaza büründü. Halkımızın güneşten etkilenmemesi amacıyla dağıtımı yapılan şapkalar alanda daha çok insanın toplanmasını sağladı. Elazığ Belediyesi tarafından 24 gün boyunca meydanda halkımıza ulaştırılan su, çay, yemek, dondurma, pogaca hizmeti Pazar günü de devam etti.

 

VATAN NÖBETİNE DEVAM

Pazar günü Yenikapı’da yapılan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan vatan nöbetinin 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam etmesi talimatını verdi. Başkomutanın bu emrini alan Elazığ Belediyesi yeniden Demokrasi Meydanında hazırlıklara başladı. Elazığ Valiliğine ait mobil gösteri aracı anında alana konumlandırıldı. Dev ekran monte edilerek yeniden halkımızın hizmetine sunuldu. İkram stantları da yeniden oluşturularak halkımızın nöbetlerini rahatlıkla tutmalarına imkân sağlandı.

 

VATANDAŞ BİTMESİNİ İSTEMİYOR

25 günden beri Demokrasi Meydanında nöbet tutan Elazığlılar, Cumhurbaşkanının Çarşamba günü bitirmesi talimatını vermesine rağmen meydandan ayrılmak istemiyorlar. Demokrasi meydanında bulunmayı ve nöbet tutmayı milli bir vecibe olarak gören yüzlerce hemşerimiz uzun bir süre daha bu meydanda herhangi bir etkinlik olmasa da nöbet tutmayı düşünüyor.

 

BELEDİYEDEN BEKLENTİLER

Çarşamba günü resmen bitecek olsa da halkımızın daha uzun süre bu meydanda kalmasını kolaylaştırmak için Elazığ Belediyesi tarafından verilen ücretsiz çay uygulamasının devam etmesini, alanda bulunan oturma banklarının da bir süre daha Demokrasi meydanında kalmasını isteyen vatandaşlar bu konuda belediyenin kararını bekliyorlar.

 

BAŞKAN YANILMAZ’DAN TEŞEKKÜR

Pazar günü büyük bir katılımla gerçekleştirilen miting dolayısıyla Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “ Ülkesine, milli iradesinin hakimiyetine, geleceğine sahip çıkmak için 15 Temmuz’dan itibaren meydanlardan ayrılmayan, aziz toprağını yatak, bayrağını yorgan yapan kıymetli hemşerilerime sergiledikleri dik duruştan dolayı şükranlarımı sunuyorum” diyerek Elazığlılara teşekkür etti.