NEDEN FOX?

Dikkatli bir gözlemci olma vasfıyla günlük konuşma ve sohbet arasında insanların izledikleri televizyonlar ve takip ettikleri haber siteleri ile ilgili ilginç bir tablo çıkıyor ortaya.

NEDEN FOX?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ gibi genelde Ak Parti’nin siyasi olarak öne çıktığı, milli ve manevi duygulara sahip insanların yoğun olarak yaşadığı bir şehirde hemşerilerimizin kahir ekserisi iktidara olduğu gibi ülke halkının değerlerine aykırı yayınlar ve yorumlar yapan FOX TV’yi daha çok izliyor ve takip ediyor.

Bu konu her ne kadar iletişimcilerin ve sosyologların görevi olsa da sıradan bir gözlemci olarak şunlar zihnimize geldi.

Öncelikle ortada ciddi bir güvenilir ve objektif yayın yapan medya sorunu var. Televizyonların, gazetelerin ve haber sitelerinin birçoğu ülkenin gerçek gündeminden çok uzak ve tozpembe bir tablo vermek gibi bir yayın politikasına demir atmışlar gibi.

Her ne kadar FOX TV’de ülkenin birçok başarılı yanlarına rağmen memleketi yangın yeri gibi görüyor ve sunuyor ise de yaşanan gerçeklere yakın duran ya da halkın kendi yaşadığı sorun ve sıkıntıları biraz abartılı olarak da olsa gördüğü tek televizyon kanalı da bu.

Söylememiz o ki, onca kanal ve site arasından az biraz gerçeklere değen, halkın sesini ve sorunlarını dile getirme noktasında objektif olmayı başaran, A haber ile Fox tv arasında duran bir ya da birkaç kanalımız olamaz mı?

Buna en çok da iktidar kanadının ihtiyacı var. Çünkü artık a haber tarzı yayın yapan kanallar, sırf abartılı ve gerçekleri özenle saklamaya çalışan yayınları sebebiyle Ak Parti’nin samimi tabanı tarafından bile artık izlenmiyor.

Eğer insanlar fevç fevç Fox Tv’ye kaçıyorsa, yakın zamanda bu kanalın söylediklerine de inanacak ve Ak Parti’den da kaçacak ve farklı partilere umut bağlayacaktır.

Doğal olanı ve doğru olanı yapmak lazımsa buna medyadan başlamak lazım gelir diye düşünürüz. Hele hele bazı isimlerin, toplumda hiçbir karşılığı ve özgül ağırlığı olmayan bazı yazar çizer taifesinin Ak Parti’yi savunması var ya.. Sizde ne derler ona ikram var kötekten beter. Biz ne diyelim buna: Reklam var çirkeften beter… Ya da bir adama bakarım bir de kim bilir hangi çıkarları için yaptığı Ak Parti reklamı ve yalakalığına…