'Ne Lazımsa Yapılmalı Gayrı…'

Ak Partinin halktan koptuğu, kendisini 22 yıl iktidarda tutan samimi çevreler yerine, her kademede ve mevkide haksız kazanç elde ederek kısa sürede zenginleşen kesimlerle hala iş tutmaya devam etmesi kitlesel tepkilere sebebiyet veriyor.

'Ne Lazımsa Yapılmalı Gayrı…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunun son örneği Kayseri gibi Ak Parti’nin kalesi olan bir ilde yaşandı.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı için Kayseri’ye giden AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a vatandaşlar tepki gösterdi ve hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Konuyla ilgili en doğru değerlendirmeyi içerden bir ses olarak eski Ak Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Mehmet Metiner yaptı.

Metiner sosyal medya hesabından konuya ayna tuttu ve şunları yazdı: “AK Parti’mizin kalelerinden biri olan büyükşehir illerimizden birinde yapılan il danışma toplantısının fotoğrafları gönderildi bana az önce. Parmakla sayılacak kadar az sayıdaki topluluğu gördükçe içim acıdı. Üzüldüm.

Büyükşehir belediyesi yıllar yılıdır bizde. Her dönem bakanları olan ve halihazırda da üst düzey bir parti yöneticisi olan güzide bir ilimiz.

Gerçi son yerel seçimde fena halde oy kaybına uğradı.

İl danışma toplantısına katılanların sayıca azlığına değil sadece heyecan yokluğuna da üzülmemek elde mi?

Kimse bahanelerin ardına sığınmasın.

Ötesini demek istemiyorum.

Onca anlı-şanlı insan millette ve teşkilatta güçlü bir heyecan ve coşku oluşturamıyorsa, oturdukları o makamları ve sahip oldukları o unvanları hak etmiyorlar demektir.

O kalemiz olan ilde durum böyleyse…

Acilen ne lazımsa yapılmalı gayrı…

Millete tepeden bakanlarla değil gerçekte milletin gönlünde taht kurmuş milletin hasbi adamlarıyla yol yürünmeli…

Eş-dost-ahbap-çavuş ilişkileri son bulmalı…”

Metiner’in olaya yaklaşımı ve değerlendirmesi böyle.

Samimi Ak Partililer 31 Mart hezimetinden sonra olası ikinci ve partiyi bitirecek acı sonu görüp dostça bu uyarıları yaparken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, isminin baş harfleriyle özel tasarım başörtüsü yaptırıyor, otomobiliyle çarptığı motosikletteki çocuğun ölümüne neden olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık serbest bırakılıyor, Bakanlığı döneminde, aynı işletmeye astronomik ve tutturulması imkansız sayılarda 'ilave araç geçiş garantileri' veren Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turhan, Kolin, Limak, Cengiz, Kalyon şirketler gurubunun inşa ettiği Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO'luğuna getiriliyor ve bunlar halkın gözünün içine baka baka ve Erdoğan’a rağmen yapılıyor.

Ak Partiyi ekonomik başarısızlık ve hayat pahalılığı kadar, kuruluş felsefesindeki tüm değerleri bizzat kendisi  tefessüh ettirmesi ve hala bunda ısrar etme yanlışı bitirecek.

Şamil Tayyar, Mehmet Metiner ve partinin vicdanlı sesleri yerine koltuk ve rantlarını devam ettirmek adına Erdoğan’a pembe tablolar çizen Genel merkez üst düzey yöneticileri görevde kaldığı sürece mutsuz son da kaçınılmaz olacaktır.

Bu cümleler belki birilerinin zoruna gidecektir. Ama bilinmelidir ki zorumuza giden her cümle bizim iyiliğimiz için söylenmiştir. Yoksa bizler de genel merkezdeki avantacılar gibi her şeye  güllük gülistanlık der ve hatta bunun çokça örneklerinde olduğu gibi  semeresini de çok güzel tahsil edip keyfimize bakar, kamu sırtından kendimize mutlu bir gelecek kurabiliriz. Ama biz dostça;  vicdan,izan ve  tahkiki iman sahibi Ak Partililerin düşüncelerini dile getiriyoruz.

Bugün görmediğimiz, görmek istemediğimiz ve hatta konduramadığımız bazı yanlışlar, yarın karşımıza öyle bir çıkar ki ne savunacak takatimiz ne de yüzümüz olur.